Katern
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Vogelverhalen

21 januari 2019 @ 18:30 - 21:00

€10,00

Maandagavond 21 januari vertelt bioloog en vogelaar Camilla Dreef over vogels, vogels kijken, de Vogelbescherming en haar heerlijke boek ‘Kwie kwie kwie kwie kwie, een boek vol vogelverhalen’. Tijdens deze lezing in het Natuurkwartier (MEC) in Nieuwegein zal Camilla haar persoonlijke vogelavonturen delen. Zij ontwikkelde zich van natuurmeisje naar vogelonderzoeker en vogelaar. Waarom begon ze met vogels kijken? Waarom is het zo leuk? En waar moet je nou beginnen?

Camilla hoopt met haar verhalen mensen aan te steken met het ‘vogelvirus’. Het is besmettelijk. Door vogelverhalen met elkaar te delen, gaat men anders kijken naar hun omgeving en dat draagt weer bij aan natuurbescherming. Camilla neemt je deze avond niet alleen mee op ontdekkingsreis in de vogelwereld vol verrassingen, ze verzorgt ook een workshop over vogels kijken. Zo ben je na deze avond klaargestoomd voor de Nationale Tuinvogeltelling die het weekend daarop plaatsvindt. Iedereen kan namelijk bijdragen aan een stukje vogelbescherming, gewoon vanuit je eigen tuin. Wie weet ontdek jij wel een vogelaar in jezelf!

Toegangskaarten
De toegang bedraagt € 10,- inclusief koffie/thee bij binnenkomst en een mooie vogelkaart.
Tijd: inloop vanaf 18.30 uur, lezing & workshop van 19.00 tot 21.00 uur
Locatie: Natuurkwartier Nieuwegein
Prijs: € 10,- Kaarten kunt u hier bestellen.

Over Camilla Dreef
Camilla Dreef (1989) is bioloog, vogelaar en ambassadeur van Vogelbescherming Nederland. Ze is bekend van tv-optredens, onder andere in BinnensteBuiten en In de ban van de Condor, en haar vlog over het Haringvliet. Daarnaast doet ze ecologisch onderzoek als zelfstandig ecoloog. In 2018 bracht ze haar eerste boek Kwie-kwie-kwie-kwie-kwie uit.

Gegevens

Datum:
21 januari 2019
Tijd:
18:30 - 21:00
Kosten:
€10,00

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!