Dankzij Stichting Thuisgekookt geniet Rosemarie weer van lekker eten

Elke dag een lekkere, warme maaltijd op tafel is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Voor ouderen, mensen met een fysieke uitdaging of mensen die spaarzaam om moeten gaan met hun energie kan zelf koken een grote opgave zijn. Dat gold ook voor Rosemarie. Maar nu haar buren via Stichting Thuisgekookt elke week een maaltijd én gezelligheid brengen, geniet zij weer van de avondmaaltijd.

Stichting Thuisgekookt koppelt al meer dan tien jaar mensen aan enthousiaste thuiskoks in de buurt die met liefde een portie extra voor hen koken. Ook gemeente Nieuwegein zet Stichting Thuisgekookt in om buurtbewoners aan elkaar te koppelen voor fijn sociaal contact en het delen van een lekkere gezonde maaltijd. Maaltijdafnemer Rosemarie is dolgelukkig met haar thuiskok. ‘Ze helpt me met de maaltijd en maakt tijd voor een praatje. Zo kan ik niet alleen rekenen op lekker, gezond eten, maar ook op een gezellig praatje.’

Hulp bij de warme maaltijd
Lukt het jou ook niet meer om elke dag zelf te koken? Of ken je iemand die wel wat hulp kan gebruiken? Stichting Thuisgekookt staat voor je klaar! Wanneer je je aanmeldt, gaan zij op zoek naar een buurtgenoot die vrijwillig 1 á 2 keer per week een lekkere, gezonde maaltijd voor je kookt, die past bij jouw eet- en dieetwensen. Deze thuiskok kookt vrijwillig, waardoor alleen de kosten voor de boodschappen en 10% commissie in rekening worden gebracht.

Meld je aan via thuisgekookt.nl of bel voor meer informatie naar 085-0608768. Wil je als lokale zorg- en welzijnsorganisatie een samenwerking verkennen met Stichting Thuisgekookt? Stuur dan een mailtje naar impact@thuisgekookt.nl.

Op de foto, Rosemarie, 84 jaar: ‘Ik vind het bijzonder dat er mensen zijn die bereid zijn hun tijd en energie aan een ander te schenken.’

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk