Katern

Maak weer kans op kaarten voor een rondvaart door Nieuwegein

Maak weer kans op kaarten voor een rondvaart door Nieuwegein

Museumwerf Vreeswijk is een binnenvaartmuseum met een werkende scheepswerf. Het museum is gevestigd op het oude terrein van Scheepswerf en Machinefabriek Buitenweg. Buitenweg vestigde zich in 1899 op deze locatie. Buitenweg stichtte zijn werfbedrijf eerder al in 1856 in hartje Vreeswijk. De straatnaam Helling verwijst naar de oude werflocatie. Buitenweg is in 2002 overgegaan in Museumwerf Vreeswijk.

Nieuwegein is in 1971 ontstaan door samenvoeging van boerendorp Jutphaas en schippersdorp Vreeswijk. Beide kernen kennen een lange geschiedenis en hebben gemeen dat zij aan belangrijk vaarwater liggen. De waterwegen werden lang geleden in etappes aangelegd.

Vorig jaar verzorgde Museumwerf Vreeswijk rondvaarten over deze prachtige, eeuwenoude waterwegen als cadeau aan het 50-jarige Nieuwegein. Die waterwegen zorgen er voor dat Nieuwegein één groot openluchtmuseum is want langs de oevers vind je de meeste mooie parels.

Ook dit jaar gaan de vrijwilligers van de Museumwerf weer varen! Kijk op de website van de Museumwerf voor tijden en tarieven (mocht je deze prijsvraag niet winnen). Zes winnaars van de prijsvraag kunnen gratis mee met een partner op zondag 21 augustus 2022.

Meedoen met de prijsvraag kan tot zondag 14 augustus aanstaande. De vragen staan hieronder. Heb je het ingevuld? Dan gewoon afwachten want de winnaar wordt op deze plek bekend gemaakt. De hoofdredacteur van De Digitale Stad Nieuwegein trekt zes winnaars uit alle inzendingen. Over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd. Kijk wel of u mee kunt varen op zondag 21 augustus aanstaande om 13.00 uur. Er mogen 12 mensen (6×2) meevaren in een speciale tocht door Nieuwegein.

Let op! ………….. Bij sommige vragen zijn meerdere antwoorden mogelijk en die moeten ook worden gegeven.

  Vragen


  Het KanaalDe VaartDe KolkDe Nieuwe VaartDe Vaartsche Rijn


  De Keulsche VaartDe Plettenburgse VaartHet MerwedekanaalDe Vaartsche RijnHet Rijnhuizenkanaal


  VerbindingskanaalJutphaase KanaalDoorslagWarsenhoeckse KanaalDe Vaartse Rijn


  RhijnhuyschenJutcobDe GeerJudefaxJuinen


  FresionouuicRivierenwijkDe WiersDe VaertFriezenwijk

  Contactinfo

  Naam

  Adres

  Telefoonnummer

  E-mailadres


  Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren