Katern

Maak kans op kaarten voor een rondvaart door Nieuwegein

Maak kans op kaarten voor een rondvaart door Nieuwegein

De prijswinnaars van onderstaande prijsvraag zijn inmiddels bekend en hebben hun rondvaart met veel plezier gemaakt. Binnenkort hier weer een prijsvraag. Wilt u een prijs weggeven? Mail ons dan op martin@pen.nl.

Museumwerf Vreeswijk is een binnenvaartmuseum met een werkende scheepswerf. Het museum is gevestigd op het oude terrein van Scheepswerf en Machinefabriek Buitenweg. Buitenweg vestigde zich in 1899 op deze locatie. Buitenweg stichtte zijn werfbedrijf eerder al in 1856 in hartje Vreeswijk. De straatnaam Helling verwijst naar de oude werflocatie. Buitenweg is in 2002 overgegaan in Museumwerf Vreeswijk.

De Museumwerf heeft zowel binnen- als buitenruimten en vertelt voor jong en oud het verhaal van de oude binnenvaart. U kunt historische schepen, de werkpaarden van onze vroegere economie, levensecht bekijken op de scheepshelling en in de naastgelegen historische haven en de passantenhaven. Naast het Theehuys met gezellig binnen- en buitenterras, is sinds kort een halte ingericht voor een nieuwe attractie: de rondvaartboot.

Museumwerf Vreeswijk vindt u aan de Wierselaan 113 in Vreeswijk. Kijk vooral op deze website voor meer informatie en wellicht vindt u daar de antwoorden op onderstaande vragen. Doet u mee met de prijsvraag? Dan maakt u kans op 6 kaarten voor een mooie rondvaart door Nieuwegein. Samen met de Museumwerf geven wij maar liefst 6×2 kaarten weg!

Meedoen met de prijsvraag kan tot donderdag 2 september aanstaande. De vragen staan hieronder. Heb je het ingevuld? Dan gewoon afwachten want de winnaar wordt op deze plek bekend gemaakt. De hoofdredacteur van De Digitale Stad Nieuwegein trekt zes winnaars uit alle inzendingen. Over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd. Kijk wel of u mee kunt varen op zondag 5 september aanstaande om 15.00 uur, want dan mogen 12 mensen meevaren in een speciale tocht door het jarige Nieuwegein.

  Vragen

  Vraag 1: Schepen zien er niet altijd hetzelfde uit. Dat komt doordat verschillende scheepstype zijn ontstaan o.a. omdat de diverse waterwegen verschillende eisen aan de schepen stellen. Van welk scheepstype is bovenstaande rondvaartboot?  Contactinfo

  Naam

  Adres

  Telefoonnummer

  E-mailadres


  Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren