Katern

Onze fotografen

Na vele jaren als art-director voor verschillende (inter)nationale  tijdschriften en vervolgens als leraar digitale arendbloemink vormgeving te hebben gewerkt heeft Arend Bloemink (1946) zijn vroegere, nog immer sluimerende hobby weer opgepakt: fotografie. Daarbij realiseert hij zich dat het fotograferen slechts een eerste stap is om tot een goed eindproduct te komen. Een tweede stap naar het beoogde eindresultaat wordt gezet in wat ooit de donkere kamer was en wat nu een combinatie van digitale technieken is.

Voor De Digitale Stad Nieuwegein maakt Arend al jarenlang de Foto Van De Week. Het spreekt voor zich dat dat een foto op pen.nl is die hoe dan ook met Nieuwegein te maken heeft. Dat kan een Nieuwegeins evenement zijn. Maar dat kan net zo goed iets zijn waar Arend toevalligerwijs tegen aan liep. Of waardoor hij werd verrast. Naast de Foto Van De Week maakt Arend ook het Portret van de Week. En ook wanneer hem dat gevraagd wordt, gaat Arend met de camera(‘s) voor pen.nl op stap, om een bijzondere gebeurtenis vast te leggen bijvoorbeeld.

Arend fotografeert niet alleen voor pen.nl. Zo fotografeert hij op verzoek regelmatig bijzondere gebeurtenissen in Theater De Kom en voor een alsmaar groter wordende dansschool, die opereert vanuit Utrecht, fotografeert hij alle demonstraties en wedstrijden. Ach, eigenlijk fotografeert Arend elke dag, waar dan ook, onder het motto ‘niet kijken maar zien.’ Want, zo stelt hij: ‘fotograferen doet je zíen.’ Meer weten? Bezoek dan zijn pas vernieuwde site.

Frits Kleppe (63 jaar) heeft vele jaren gewerkt in de autotechniek. Woont vanaf 1978 in fritskleppeNieuwegein en komt van origine uit Asperen. Zag de wijk de Doorslag ontstaan en heeft in de begin jaren veel gewerkt als vrijwilliger in buurthuis De Brink (25 jaar) en later in De Spil (15 jaar) waar hij mede organisator was van het Swing Café. Ook zat Frits in de wijkcommissie voor de wijk. Een betrokken Nieuwegeiner dus.

Frits is momenteel met pre-pensioen en beschikt over veel vrijetijd. Een van zijn hobbies is fotografie. Hij fotografeert al 37 jaar. In de begin jaren veel dia’s. Nu alles digitaal. Is geinteresseerd fotografisch vastleggen van nieuws, in het bijzonder ongelukken, brandjes en alles wat hij maar tegenkomt als hij door Nieuwegein rijdt. Dit doet Frits ook voor De Digitale Stad Nieuwegein, maar ook voor enkele 112-sites op het wereldwijde internet. U kunt dus Frits Kleppe tegenkomen in het Nieuwegeinse, met en ook soms zonder camera want zijn leven bestaat niet alleen uit fotografie.

Paul Oor (1956), in het dagelijks leven actief in de ICT sector als ‘informatie beveiliger’ pauloor is in zijn vrije tijd juist bezig met informatie delen, onder het motto ‘het leven is ervaringen sparen en delen’. Fotografie speelt daarbij al decennia lang een grote rol, ‘een plaatje kan een heel verhaal vertellen’… Sinds het internet en de digitale fotografie hun intrede hebben gedaan houdt Paul een (foto)website bij hoewel die – volgens hem – wel ‘groot onderhoud’  nodig heeft.

De grootste uitdaging vindt Paul het onder lastige omstandigheden een mooie foto te maken, die technisch het onderwerp goed weergeeft maar ook het verhaal vertelt… Hoewel techniek voor Paul absoluut een belangrijk onderwerp is, vindt hij mensen, landschappen, (sport)evenementen etc. vaak net zo uitdagend! Hij verplaatst zich te voet, op de fiets, op de motor, met de auto in- en rond Nieuwegein en (bijna) nooit zonder fototoestel… Je weet immers maar nooit welke ervaring je wilt delen!

Jordi Jupijn is sedert 2019 fotograaf voor De Digitale Stad Nieuwegein. Jordi JupijnDe passie voor fotografie is voor Jordy begonnen tijden een vakantie op Isla Margarita. Voor deze vakantie in 2000 kocht hij zijn eerste digitale fotocamera. Jordy: ‘Wat een sensatie was dit om mijn foto’s in te laden op de computer, daar te bewerken en dan te delen via de mail aan familie en vrienden.’ Zo kwam al snel zijn eerste digitale spiegelreflex camera en was de passie voor fotografie compleet.

Jordy is veel te vinden op de sportvelden, met name bij JSV op Sportpark Galecop waar zijn zoon speelt. Hij volgt het elftal en maakt hiervan actiefoto’s. In 2012 heeft hij voor het eerst foto’s gemaakt tijdens de United Jeugd Cup, daar kreeg hij van diverse fotograferen tips om nog mooiere voetbal-foto’s te maken. In 2013 werd hij vaste huisfotograaf van de United Jeugd Cup.

Zijn passie voor fotografie doet Jordy naast mijn gewone baan. De afgelopen jaren is Jordi zich steeds meer gaan verdiepen in fotografie. ‘Het mooie van foto’s maken is dat je herinneringen vastlegt voor andere en jezelf.’ Sinds 2019 maakt Jordi foto’s voor De Digitale Stad Nieuwegein, met name heeft hij de rubrieken ‘De straat’ en ‘Toen & Nu’ onder zijn hoede maar komt hij wat tegen dat interessant is voor ons lezende publiek, dan legt hij dat ook vast.

Oproep
Vind je fotografie ook leuk en wil je je inzetten om Nieuwegein ook beter op de kaart te zetten middels ons platform? Laat het ons dan weten en stuur ons een e-mailtje. Heb je een bepaald interesse gebied? De redactie zorgt dat er plek gemaakt wordt! Hou je van filmen? Kijk dan hier.

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk