Katern

Onze fotografen

Na vele jaren als art-director voor verschillende (inter)nationale  tijdschriften en vervolgens als leraar digitale arendbloemink vormgeving te hebben gewerkt heeft Arend Bloemink zijn vroegere, nog immer sluimerende hobby weer opgepakt: fotografie. Daarbij realiseert hij zich dat het fotograferen slechts een eerste stap is om tot een goed eindproduct te komen. Een tweede stap naar het beoogde eindresultaat wordt gezet in wat ooit de donkere kamer was en wat nu een combinatie van digitale technieken is.

Voor De Digitale Stad Nieuwegein maakt Arend al jarenlang de Foto Van De Week. Het spreekt voor zich dat dat een foto op pen.nl is die hoe dan ook met Nieuwegein te maken heeft. Dat kan een Nieuwegeins evenement zijn. Maar dat kan net zo goed iets zijn waar Arend toevalligerwijs tegen aan liep. Of waardoor hij werd verrast. Naast de Foto Van De Week maakt hij ook elke week De Straat voor De Digitale Stad Nieuwegein. Op basis van het stratenregister in de Gemeentegids 2010 fotografeert Arend elke week een straat. In alfabetische volgorde. Sinds kort ook het Portret van de Week. En ook wanneer hem dat gevraagd wordt, gaat Arend met de camera(‘s) voor pen.nl op stap, om een bijzondere gebeurtenis vast te leggen bijvoorbeeld.

Arend fotografeert niet alleen voor pen.nl. Zo fotografeert hij op verzoek regelmatig bijzondere gebeurtenissen in Theater De Kom en voor een alsmaar groter wordende dansschool, die opereert vanuit Utrecht, fotografeert hij alle demonstraties en wedstrijden. Ach, eigenlijk fotografeert Arend elke dag, waar dan ook, onder het motto ‘niet kijken maar zien.’ Want, zo stelt hij: ‘fotograferen doet je zíen.’ Meer weten? Bezoek dan zijn pas vernieuwde site.

Frits Kleppe (63 jaar) heeft vele jaren gewerkt in de autotechniek. Woont vanaf 1978 in fritskleppeNieuwegein en komt van origine uit Asperen. Zag de wijk de Doorslag ontstaan en heeft in de begin jaren veel gewerkt als vrijwilliger in buurthuis De Brink (25 jaar) en later in De Spil (15 jaar) waar hij mede organisator was van het Swing Café. Ook zat Frits in de wijkcommissie voor de wijk. Een betrokken Nieuwegeiner dus.

Frits is momenteel met pre-pensioen en beschikt over veel vrijetijd. Een van zijn hobbies is fotografie. Hij fotografeert al 37 jaar. In de begin jaren veel dia’s. Nu alles digitaal. Is geinteresseerd fotografisch vastleggen van nieuws, in het bijzonder ongelukken, brandjes en alles wat hij maar tegenkomt als hij door Nieuwegein rijdt. Dit doet Frits ook voor De Digitale Stad Nieuwegein, maar ook voor enkele 112-sites op het wereldwijde internet. U kunt dus Frits Kleppe tegenkomen in het Nieuwegeinse, met en ook soms zonder camera want zijn leven bestaat niet alleen uit fotografie.

Paul Oor (60), in het dagelijks leven actief in de ICT sector als ‘informatie beveiliger’ pauloor is in zijn vrije tijd juist bezig met informatie delen, onder het motto ‘het leven is ervaringen sparen en delen’. Fotografie speelt daarbij al decennia lang een grote rol, ‘een plaatje kan een heel verhaal vertellen’… Sinds het internet en de digitale fotografie hun intrede hebben gedaan houdt Paul een (foto)website bij hoewel die – volgens hem – wel ‘groot onderhoud’  nodig heeft.

De grootste uitdaging vindt Paul het onder lastige omstandigheden een mooie foto te maken, die technisch het onderwerp goed weergeeft maar ook het verhaal vertelt… Hoewel techniek voor Paul absoluut een belangrijk onderwerp is, vindt hij mensen, landschappen, (sport)evenementen etc. vaak net zo uitdagend! Hij verplaatst zich te voet, op de fiets, op de motor, met de auto in- en rond Nieuwegein en (bijna) nooit zonder fototoestel… Je weet immers maar nooit welke ervaring je wilt delen!

 

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Koster+Schoenmode Galecop+Golf+120x90 Adverteren