Katern

Onze videografen

De Digitale Stad Nieuwegein verslaat al vanaf 14 maart 1996 al het nieuws in Nieuwegein, dit onder de slogan: ‘Al het nieuws over Nieuwegein het eerst!’. De bekende Chriet Titulaer opende ons platform die dag in het Mercure aan de Poort van Nieuwegein. Sindsdien zijn wij ‘De Poort (Portal) van Nieuwegein’ op het internet. Al in november 1995 waren wij actief, maar dan als intranet met een zogenaamd Bulletin Board System (BBS).

Door de komst van nieuwe technieken, mobieltjes en steeds betere digitale fotocamera’s, kreeg De Digitale Stad ook steeds vaker foto’s doorgestuurd van nieuwsfeiten van betrokken Nieuwegeiners. Onze vaste fotograaf, Arend Bloemink, kent u vast wel. Ook hij trekt er op uit met zijn camera om beelden voor u vast te leggen in de vele rubrieken. Sedert september 2011 leggen wij het nieuws ook steeds meer vast op de video. Onze camera mensen stellen zich graag voor aan u. U kunt ze immers tegenkomen in het ‘Nieuwegeinse.’

De Digitale Stad Nieuwegein zoekt voor iedere wijk in Nieuwegein enkele videografen voor het vastleggen van gebeurtenissen in de wijk. De video’s zijn korte filmpjes van maximaal 3 minuten. Ben je een betrokken inwoner en houd je van het maken van korte filmpjes laat het ons weten. Een voorbeeld van een filmpje vindt u hier.

Jos van Vogelpoel, Na veel vakantie en gezinsfilmpjes werd ik gevraagd om een huwelijksdag te filmen, het pakte zo goed uit, dat ik mijn diensten aangeboden heb op Marktplaats. Toen is het balletje gaan rollen en heb ik al veel huwelijken en/of feesten gefilmd. Ook een opname van een josmusical in theater de Kom en musicals van de groepen 8 op scholen heb ik met plezier gefilmd. Een ieder kan een beroep op mij doen voor het filmen bij bijzondere activiteiten. Zo ook ga ik met plezier mee werken voor de Digitale Stad Nieuwegein.

Jos: Op YouTube zijn al meerdere filmpjes te vinden die ik heb gemaakt, mede over Nieuwegein. Voorts doe ik mee met het wijkoverleg voor de wijk Galecop, waar ik ook woon, Enige jaren terug heb ik een video gemaakt van de wijk Galecop welke aan alle bewoners is verspreid. ‘ Jos is te bereiken via: Jos.voor.video@kpnmail.nl.

Bart van Rooijen. Na 40 jaar in het onderwijs in Nieuwegein werkzaam te zijn geweest, waarvan de laatste 10 jaar in de onderwijsICT, heb ik de draad van oude hobby’s weer opgepakt. Ik ben inmiddels met pensioen en heb dus meer tijd om vrijwilligerswerk te doen. Behalve film is ook barthoutbewerken een uit de hand gelopen hobby geworden.

Wat betreft film begon ik voor diverse ZZP-ers promotiefilmpjes te maken voor hun bedrijf. Daardoor kreeg ik de smaak te pakken en zag op een zeker moment dat De Digitale Stad Nieuwegein (www.pen.nl) filmers zocht. De stap naar De Digitale Stad Nieuwegein was niet zo moeilijk omdat ik in het verleden al een aantal jaren voor pen.nl onderwijsartikelen heb geschreven.

In de jaren ‘70 en ‘80 van de vorige eeuw ben ik lid geweest van NOVA, de landelijke club voor amateur smalfilmers. Naast opdrachten, film ik ook voor mijn lol tijdens vakanties. Nu trek ik erop uit en ga een leuke rubriek maken en ga verslaglegging doen van gebeurtenissen in Nieuwegein.

Michael Simonse. ‘Wie kent ‘m niet.’ Als hij niet werkt, is hij altijd onderweg met zijn camera. Om (fotografisch) verslag te doen van een nieuwswaardig gebeuren. Vanaf nu ook met de camera voor De Digitale Stad Nieuwegein. Daarbij maakt het Michael niet uit op welk uur van de dag hij op zijn fiets moet springen om het (Nieuwegeinse) nieuws te ‘pakken’. michael

Overdag, als hij tenminste vrij kan krijgen. ’s Avonds, ook al is het weer niet zo best. Ja, zo nodig midden in de nacht, wanneer zijn pager aangeeft dat er ergens in Nieuwegein brand is of een ernstig ongeval of… Michael is er bij. Op zijn fiets. Met zijn camera en nu een videocamera. Thuisgekomen wordt de video bewerkt en meteen in zijn computer geladen, bekeken, beoordeeld en zo nodig enigszins bewerkt. Daarna verstuurt Michael zijn video naar de redactie van De Digitale Stad Nieuwegein waar het verhaal wordt gemaakt bij de beelden van Michael Simonse, burgerjournalist. Altijd onderweg. Alles verslaand.

Oscar Ruiters (1954). Gepensioneerd sedert mei 2020. Oorspronkelijk afkomstig uit Utrecht en via IJsselstein uiteindelijk in Nieuwegein terecht gekomen. Woont in Galecop sinds 2009. Werkte in de verpakkingen, verkocht folie aan o.a. de levensmiddelenindustrie. Na jaren te hebben gevlogen op Deltavliegers, MLA’s en kleine vliegtuigenis hij hier mee gestopt.

Oscar: ’Als alternatieve vrijetijdsbesteding heb ik een Drone gekocht. Voor de kenners, een DJI Phantom 4.

Op onze camperreizen in Europa maak ik veel Drone foto’s en video’s van mooie plekjes. Het is leuk om voor De Digitale Stad Nieuwegein (PEN) wat te doen in de vrije tijd die er is gekomen sinds ik met pensioen.

Voor PEN maakte ik al een video van het inhangen van de nieuwe deuren in de Beatrixsluis. Tevens plaats ik zo nu en dan foto’s op Google maps.’

Arne van der Heijden. Reeds twintig jaar verzorg ik beroepsmatig beeld- en geluid voor met name film & televisie en meer recent ook via livestreams, een uitzending op internet. Op mijn website kunt u een kijkje achter de schermen nemen!

Mijn studie geluidstechniek heb ik doorlopen aan het internationale SAE Institute en vervolgens ben ik voor de klas gegaan om in de hoedanigheid van lecturer de kennis over te dragen aan een nieuwe generatie technici. Tegelijkertijd heb ik mij gespecialiseerd in techniek voor moderne film en televisie.

In de loop der jaren heb ik een bijdrage kunnen leveren aan diverse hoogwaardige documentaires, online video’s en (TV en radio) commercials voor verschillende omroepen en maatschappelijke organisaties. Wat mij betreft mag een videoproductie naast gezien en gehoord vooral ook gevoeld worden.

Wanneer mensen een overweldigende ervaring hebben in de bioscoop of, na een uitzending van 2Doc, een bericht sturen dat de documentaire zo’n enorme indruk heeft gemaakt geeft dat erg veel voldoening.

Als fanatiek hardloper maak ik dagelijks mijn rondjes in Nieuwegein. Ik woon er al veertig jaar en ken iedere route binnen de stad, en naar de omliggende plaatsen. Er is zóveel te zien en niet zelden tref ik situaties en taferelen die de moeite waard zijn om te verfilmen.

Naast mijn werk lijkt het mij erg leuk om plaatselijke items in beeld te brengen. Dat kan nieuws zijn, maar ook lokale initiatieven om de kijker te inspireren en activeren. Ik kijk ernaar uit, in een vriendelijke en fijne samenwerking, mooie dingen te maken voor De Digitale Stad Nieuwegein (PEN).

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren