Gemeente geeft boekje ‘Buitenmuseum Nieuwegein’ uit

Afgelopen dinsdagavond werd het boekje ‘Buitenmuseum Nieuwegein’ gepresteerd. Wethouder Martijn Stekelenburg (SP), die o.a. Kunst & Cultuur in zijn portefeuille heeft, nam die avond het eerste boekje officieel in ontvangst. Onze videograaf Bart van Rooijen ging langs in het Atrium van het Stadshuis en maakte een kleine impressie in Podium KunstGein.

Na het aanbieden van het eerste exemplaar ‘Buitenmuseum Nieuwegein’ aan de wethouder waren er twee lezingen van beeldende kunstenaars. De lezingen gingen over hun beelden die in de collectie van het Buitenmuseum vertegenwoordigd zijn. Het waren Huub en Adelheid Kortekaas. Zij vertelden meer over hun kunstwerk: ‘Drie knoppen.’ Ook kunstenaar John Wagenaar gaf uitleg over zijn werk ‘Staalplastiek.’

De gemeente wil met dit boekje meer bekendheid geven aan het Buitenmuseum Nieuwegein, dat in mei 2017 geopend is. Dit boekje is een herziene uitgave waarin ook alle nieuwe beelden zijn opgenomen. In totaal staan er 54 beelden in beschreven, voorzien van een foto. In het midden van het boekje zijn plattegronden te vinden met alle locaties van de beelden. Hiermee kan een wandel- of fietsroute uitgezet worden langs de beelden. Het boekje is gratis af te halen bij de receptie van het Stadshuis Nieuwegein (zo lang de voorraad strekt).

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk