Katern

Gemeente Nieuwegein brengt korte podcastserie uit over De Zeepfabriek

Wat gebeurde er al die jaren op het terrein van de Persil-fabriek? En welke rol speelde de fabriek bij de ontwikkeling van Nieuwegein? En welke plek kan het terrein innemen nu het gebied weer verbonden wordt met de stad? Deze vragen komen aan bod in de korte podcastserie De Zeepfabriek, die de gemeente Nieuwegein heeft laten maken. Het is de allereerste podcast die de gemeente Nieuwgein uitbrengt.

Podcastmaker Zegert van der Linde gaat in de podcast De Zeepfabriek op zoek naar de verhalen achter De Zeepfabriek. Een mooi moment nu de voorbereiding van de herontwikkeling van het terrein volop loopt, en er samen met inwoners is gekeken naar een nieuwe bestemming voor het Zeepfabriek-terrein. Het Zeepfabriek-terrein draagt een rijke geschiedenis met zich mee. Daarom neemt podcastmaker Zegert van der Linde de luisteraar in een driedelige serie mee naar wat er achter de hekken van Zeepfabriek gebeurde en wat er gaat gebeuren nu de hekken langzaam aan opengaan. In de afleveringen van 15-20 minuten komen verschillende gasten langs die meer over de inhoud vertellen.

In de eerste aflevering staat de geschiedenis centraal, de tweede aflevering gaat in op de waarde van het terrein voor Nieuwegein en tijdens de derde aflevering wordt gekeken op welke manier het Zeepfabriek- terrein weer in verbinding kan komen te staan met de rest van Nieuwegein.

De eerste aflevering is beschikbaar en te vinden op ikbennieuwegein.nl/podcast. Te gast zijn daarin Henk Valkennet van de Historische Kring Nieuwegein en Jan van der Lit, een werknemer die in 1965 startte bij de technische dienst van de fabriek. Zij vertellen levendige verhalen over het verleden van de Zeepfabriek.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk