Gemeenteraad zoekt ideeën voor de Ideeënmarkt voor jongeren

De Nieuwegeinse raad is druk bezig met de organisatie van de tweede ideeënmarkt, die op 17 september aanstaande zal plaatsvinden. De ideeënmarkt is dit jaar volledig gericht op jongeren. Dat betekent dat de raadsleden graag goede ideeën ontvangen voor en door jongeren. Onder de doelgroep vallen alle Nieuwegeiners tot 25 jaar.

Hoe werkt het?
Iedereen die goede plannen heeft om het wonen en leven voor Nieuwegeinse jongeren te verbeteren, is welkom om deze aan te leveren. Meer informatie over het indienen van ideeën vind je op deze website.

Wie een idee aanlevert, mag het tijdens de ideeënmarkt op 17 september komen presenteren aan de raad. Raadsleden die enthousiast worden van de plannen, gaan deze samen met de indiener verder uitwerken. Het doel: het idee wordt tijdens de raadsvergadering aangenomen door de raadsleden en daarna uitgevoerd door de gemeente Nieuwegein.

Aan de ideeën zijn niet veel regels verbonden. Natuurlijk is de gemeente Nieuwegein op zoek naar ideeën die stadsbreed een positieve invloed hebben, niet alleen op de voortuin van de indiener. ‘Ook kijken we goed of het idee betaalbaar en uitvoerbaar is en niet botst met andere zaken waar de gemeente mee bezig is’ aldus de gemeente Nieuwegein.

Hebben jullie ideeën of vragen over dit onderwerp? Stuur dan een e-mailtje naar: griffie@nieuwegein.nl.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk