PvdA stelt vragen over toegankelijheid Stadshuis

Over het algemeen is er grote waardering voor de inrichting en het functioneren en de toegankelijkheid van het Stadshuis. ‘Op één onderdeel bereiken ons evenwel geluiden van teleurstelling’ aldus de PvdA Nieuwegein. Guido Bamberg van de PvdA: ‘Ons nieuwe Stadshuis is nu een aantal maanden in gebruik. De veelbesproken naam -met tussen-S- geeft aan dat het Stadshuis niet alleen voor het gemeentelijk apparaat bestemd is. Ook andere instellingen, inwoners en bezoekers mogen het als hun huis beschouwen. Dat stelt wel eisen aan de toegankelijkheid.’

Veel bezoekers beschouwen het, vooral bij slecht weer, als erg vervelend dat als ze onder het Stadshuis -in de nieuwe parkeergarage- parkeren, zij de parkeergarage moeten verlaten en buitenom, via de roltrap het Stadshuis moeten binnengaan. Dit terwijl er, op diverse plaatsen in de parkeergarage, liften aanwezig zijn die toegang geven tot het Stadshuis, maar deze zijn nu alleen toegankelijk voor mensen met een pasje.

De oplossing lijkt voor de hand te liggen volgens de PvdA. De liften in de parkeergarage naast de hoofdingang van het Stadshuis publiek toegankelijk maken op uitsluitend de verdiepingen -1 en Begane Grond. Deze liften komen immers op genoemde verdiepingen uit in publiek gebied van het Stadshuis. Voor de overige verdiepingen kan dan het pasjesbeleid gecontinueerd worden. In een brief ex art 42 stelt zij vragen aan het college over het lift-regime in en rond het Stadshuis en of aan bovenstaand verzoek voldaan kan worden.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk