Welke barbecue ga jij komende zomer gebruiken?

Als je denkt aan een barbecue dan heb je waarschijnlijk een bepaald beeld voor ogen hoe die eruit ziet en hoe deze werkt. Sommige mensen hebben al jaren dezelfde en kunnen hem bijna met hun ogen dicht gebruiken, ware het niet dat je de houtskool natuurlijk wel goed in de gaten moet houden. En dan zijn er nog de mensen die niet van de stank van houtskool hebben en die daarom kiezen voor een barbecue op gas. Maar er zijn nog meer mogelijkheden. Je kunt zelfs barbecueën op het balkon of in een overdekte ruimte, mits je gebruik maakt van de juiste spullen.

Weber

Leer je barbecue goed te gebruiken
Het is belangrijk dat je weet hoe je je BBQ goed gebruikt. Volg bijvoorbeeld een Green Egg cursus om met deze barbecue de lekkerste dingen te maken. Hij kan echt veel meer dan worstjes en burgers goudbruin bakken. Juist door te variëren met vlees, vis, kip en plantaardige vleesvervangers kun je jezelf, je gezin of gasten verrassen. Ook is het natuurlijk belangrijk om veilig met een barbecue om te gaan. Dat geldt zowel voor het veilig aansteken als het veilig gebruiken tijdens het bakken. Zeker als er kinderen of huisdieren aanwezig zijn, moeten zij voor brandwonden worden behoed. Maar dat geldt natuurlijk ook voor jezelf als je bezig bent lekkere dingen te maken.

Maak een goede keuze voor een barbecue
Je kunt als je een barbecue wilt kopen kiezen uit verschillende modellen. Naast de al eerder genoemde Green Egg is er de Kamado barbecue. Mensen die van een basic BBQ houden kiezen vaak voor een Weber. Je kunt ook een Weber workshop volgen. Hierbij legt een heuse masterchef je uit hoe je met je barbecue de lekkerste dingen kunt maken. Er wordt niet alleen ingegaan op het bakken van vlees en vis, maar ook op het maken van bijgerechten zoals heerlijke salades en varianten op de vaak gebruikte knoflook- en pindasaus.

Overlast van een barbecue
Bedenk dat het gebruik van een barbecue in de tuin tot overlast bij de buren kan leiden. Zeker als er wind staat en de rook dus gemakkelijk over de schutting wordt geblazen. Natuurlijk mag je van je buren verwachten dat ze het je gunnen om te barbecueën in de zomer. Maar beperk deze manier van koken wel een beetje als je weet dat de buren daardoor in de stank zitten en dus wellicht noodgedwongen naar binnen moeten vluchten.

Barbecueën doe je bij voorkeur ook niet midden op de dag maar ’s avonds, om dezelfde reden. Een andere optie is natuurlijk om de buren ook uit te nodigen, dan is de kans op klachten een stuk geringer. Als je in een appartement woont geldt er vaak een huishoudelijk reglement. Bedenk dat daar vaak in staat dat er op het balkon niet mag worden gebarbecued. Doe je het wel dan kun je een boete krijgen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk