Politie waarschuwt voor barbecuedieven: ‘Keten ‘m vast!’

Een bewoner van de Harmonielaan in de wijk Zuilenstein belde vannacht de politie toen hij zag dat twee personen zijn barbecue probeerden te stelen. Dit wilde de dieven doen door vanuit de tuin de dure BBQ in een bootje te laden. De dieven werden echter gestoord in hun bezigheden en gingen er vandoor voor de politie ze in de kraag kon vatten.

BBQ dieven

Met de politiehelikopter en de hulp van een speurhond werd tevergeefs gezocht naar de verdachten. Het is niet de erste keer dat een BBQ werd gestolen in Nieuwegein. Met het mooie weer wordt er namelijk flink op gebarbarbecued. Daarom waarschuwt de politie ook voor deze dieven.

In Nieuwegein en omstreken is er een toename zichtbaar in het aantal barbecues dat uit tuinen wordt gestolen. Veel mensen in het bezit van dure barbecues zoals en Green Egg of Black Bastard. Het is een makkelijk doelwit voor dieven, omdat ze de apparaten vaak zo uit de tuin kunnen plukken. De politie geeft dan ook wat tips: ‘Berg de barbecue na gebruik op, of keten ‘m aan een vast voorwerp!’

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk