Wedstrijden in de Oude Sluis op Koningsdag

Op Koningsdag 27 april heeft Vreeswijk een primeur! Dan is de Oude Sluis het toneel van spannende wedstrijden.

In samenwerking met het Oranje Comité Vreeswijk, Scouting Vreeswijk en de Stichting Activiteitengroep Vreeswijk organiseert Museumwerf Vreeswijk in de Oude Sluis wedstrijden waarbij roeiers/touwtrekkers en wrikkers het tegen elkaar opnemen. De deelnemers strijden voor de eer. De opbrengst komt geheel ten goede van het Oranje Comité Vreeswijk.

Wedstrijd roei/touwtrekken
De wedstrijd roei/touwtrekken is een variant van het oeroude touwtrekken. Per wedstrijdronde zitten telkens twee teams van vier roeiers tegenover elkaar in hun roeiboten die aan de achterzijde met een touw met elkaar verbonden zijn. De ploeg die als eerste met de hele roeiboot over de streep komt en de ander dus achterwaarts meetrekt, heeft gewonnen.

Wedstrijd wrikken
Wrikken is een manier van roeien met één riem waarmee kleine boten over het water worden voortbewogen. Hierbij wordt een wrikriem aan de achterzijde van de boot via een wrikgat in de spiegel of via een wrikdol in het water gestoken. Het wedstrijdparcours is 30 meter lang. Bij elke ronde nemen twee deelnemers het tegen elkaar op. De snelste is de winnaar.

Doe mee!
Lijkt het je wat en hou je wel van een uitdaging ? Of wil je het Oranje Comite Vreeswijk sponsoren? Doe dan mee! Inschrijven kan d.m.v. een mail naar: havenmeester@museumwerf.nl.

Voor de roei-touwtrekwedstrijden kunnen zich teams van vier personen aanmelden. Dat kunnen teams zijn van vrienden- of familiegroepen, scholen, clubs of bedrijven. Voor de wrikwedstrijden kunnen deelnemers zich individueel melden. Minimum leeftijd is 13 jaar.

Inschrijfgeld:
Inschrijfgeld roei/touwtrekwedstrijd : € 5,00 p.p. (scholieren € 3,50 p.p.)
Inschrijfgeld wrikwedstrijd : € 3,50 p.p.

Betaling graag contant en gepast op de dag zelf bij de havenmeester.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk