Natuurspeurtocht & zonnebloemen zaaien

Zaterdag 11 mei aanstaande wordt er een natuuractiviteit georganiseerd voor kinderen in de wijk Fokkesteeg. Kinderen zijn welkom van 10.30 uur tot 12.30 uur voor deze leuke en gratis doe-ochtend. Aanmelden is wel verplicht, dat kan door een e-mail te sturen naar: info@balansnieuwegein.nl. De leeftijd voor deze activiteit is is 7 tot en met 12 jaar.

Tijdens deze ochtend gaan de kinderen een speurtocht doen in hun eigen omgeving waar zij op zoek gaan naar natuur in de wijk. Hierdoor leren zij wat natuur is en hoe om te gaan met deze natuur. Na de speurtocht zullen de deelnemers zonnebloemen zaaien in de Torteltuin. Dit is de tuin in gezamenlijk beheer aan de Bedumerschans in de wijk. Kinderen krijgen ook een geplante zonnebloem mee naar huis. Daarmee kun je ook nog mee doen met de zonnebloemwedstrijd van Groen Doet Nieuwegein Goed.

Dit evenement wordt georganiseerd door de gemeente Nieuwegein (wijkcoordinator en Milieu educatief Centrum), jeugdgroep De Bijenkorf van IVN, Balans Nieuwegein in samenwerking met Groen Doet Nieuwegein Goed en de vrijwilligers van de Torteltuin. Aanmelden graag voor 9 mei aanstaande met contactgegevens van de ouders, naam en leeftijd van de kinderen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk