Asperges met een bieslook saus

De hoofdredacteur van De Digitale Stad Nieuwegein: ‘Afgelopen zondag een bezoekje gebracht aan Limburg en daar uiteraard asperges meegenomen. Zo vers en fijn heb ik ze nog nooit gegeten.’

Voor 2 personen 750 gram asperges geschild
400 gram speciale kleine aardappeltjes
30 gram roomboter
30 gram bloem
150 ml tuinkruiden bouillon
flink veel verse bieslook
zwarte peper
zeezout

De asperges schillen, het de houtachtige buitenkant moet er af, net als ongeveer 1 cm van de achterkant
Een pan water met wat zeezout aan de kook brengen, asperges erin en 5 minuten koken.
Vuur uit en de asperges laten door garen in het hete water, 10 minuten is meestal al genoeg.
Bij twijfel of ze klaar zijn even prikken in de dikste asperge.

De aardappelen koken en daarna afgieten

In een klein pannetje een roux maken van de boter, bloem en bouillon daarbij de bieslook.

Zelf heb ik het geserveerd met een heerlijk aspergeham en enkele zachtgekookte eitjes en daarbij een heerlijke Pino Grigio.

Eet smakelijk!

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren