Samen met de wethouder kijken naar pratende handen

Met je handen kun je wijzen, voelen, zwaaien, en ga zo maar door. Maar ook spreken, praten en babbelen. Theatergroep Het Filiaal maakte daar een voorstelling over: Talking Hands. Maandag 22 april jl. stonden ze daarmee in theater DE KOM voor de kinderen van groep 7 uit Nieuwegein. Speciale gast: de wethouder van cultuur en onderwijs, John van Engelen.

Talking Hands

Pratende handen bestaan niet. Tenminste, niet met geluid. Toch bestaat er een taal die handen wél kunnen spreken: de Nederlandse Gebarentaal, NGT. Dat is een volwaardige, officiële taal, waarmee vooral doven en slechthorenden uitstekend kunnen communiceren. In Talking Hands combineert Het Filiaal spel, beweging en video met livemuziek: Jawa Manla begeleidt haar zang met de warme, betoverende klanken van de oed.

De leerlingen zijn niet voor het eerst in DE KOM. Met het project Achter de schermen uit het Cultuurprogramma van Kunst Centraal hebben zij al in de coulissen van het theater kunnen kijken.

De voorstelling Talking Hands maakt deel uit van het Kunstmenu van Kunst Centraal. Dat laat leerlingen in de loop van de acht jaar dat ze op de basisschool zitten professionele kunst beleven. Ze maken daarbij kennis met verschillende disciplines zoals theater, dans en beeldende kunst.

Over Kunst Centraal
Kunst Centraal werkt in 24 gemeenten in de provincie Utrecht samen met een kleine 400 basisscholen aan cultuuronderwijs. Dat doet zij met verschillende programma’s, zoals Cultuurprogramma en Kunstmenu. Daarnaast richt Kunst Centraal zich met advies en trainingen op de 100 scholen voor voortgezet onderwijs in de provincie.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk