Plantjesmarkt bij Dorpshuis Fort Vreeswijk

Op zaterdag 4 mei van 09.00 uur tot 16.00 uur vindt bij het Dorpshuis in Vreeswijk weer de jaarlijkse plantjesmarkt plaats. Je kunt er mooie bloeiers voor in de tuin en op het balkon kopen. Tussen 10.30 uur en 12.30 uur kunnen bezoekers meedoen aan twee speciale activiteiten: een voor het hele gezin, en een duurzaamheidsactie.

Gezinsactiviteit
Kinderen leren samen met volwassenen over de natuur. Je kunt o.a. kruidenplantjes en groenten zaaien en smullen van kruidenboter, en een uitdaging aangaan met eetbare bloemenzaadjes.

Duurzaamheidsacties
Via Samen Duurzaam Nieuwegein kun je een regenton bestellen. Deze wordt thuisbezorgd en aangesloten op je regenpijp. Voor de eerste 100 afnemers stelt het waterschap Stichtse Rijnlanden een subsidie van € 50,- beschikbaar. Tijdens de plantjesmarkt kun je je aanmelden voor deze actie.

Ook kun je meedoen aan de actie Tegel eruit, plant erin. Lever je één of meerdere tegels uit je tuin in, dan ontvang je een plant naar keuze. Op deze wijze werk je mee aan het vergroenen van je tuin, wat een klimaatvriendelijke aanpassing is.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk