SV Parkhout verliest thuis van Roda Boys: 1-2

De verwachtingen waren hoog gespannen afgelopen zaterdagmiddag op sportcomplex Parkhout waar de huidige nummer 1 en Zuid 2G, op bezoek kwam. Het mooie weer had veel publiek op de been gebracht richting sportpark Parkhout. Volgens schattingen waren er ruim 500 toeschouwers die de teams kwamen aanmoedigen.

Voorafgaande aan de wedstrijd moest het vuurwerk bijdragen aan de sfeer. Alles leek te kloppen, maar binnen de lijnen van het prachtige hoofdveld liep het toch even wat anders.

Parkhout SV

Op de foto: Opkomende verdediger Jardell Adamson staat al vroeg in de wedstrijd 1 tegen 1 met de keeper van Roda Boys. Zijn inzet weet keeper Rob de Groot te keren.

Gerard van Vliet: ‘Het eerste half uur van de wedstrijd kabbelde het spel wat heen en weer zonder dat beide ploegen tot uitgespeelde kansen kwamen. Aan de bal waren de gasten uit de Bommelerwaard wat beter, maar SV Parkhout uit Nieuwegein beschikt over een aalvlugge aanvallende verdediger, Jardell Adamson. Hij stond vlak voor rust indirect aan de openingstreffer van Robin Jansen. Jardell dwong op de achterlijn een corner af die genomen werd door Jay Daalhuisen,

‘Verdedigend zag het bij de gasten niet al te best uit en daar maakte Robin Jansen dankbaar gebruik van en zette de thuisploeg vlak voor rust op voorsprong: 1-0. Volledig onnodig verloor de thuisploeg in het restant van de 1e helft de controle over de wedstrijd en had Roda Boys vanuit een tweetal onoverzichtelijke situatie zomaar de gelijkmaker op het prachtige elektronische scorebord kunnen zetten. Maar dat gebeurde niet, waardoor het etam met voorsprong de kleedkamer in kon gaan.’

‘De tweede helft startte met een handvol fraaie kansen voor SV Parkhout, echter niemand van de thuisploeg kon de trekker overhalen om de marge op twee doelpunten te zetten. En daar zat, naar later zou blijken, de angel van de wedstrijd. Roda Boys wist zich te herstellen en scoorde een kleine 10 minuten na rust de gelijkmaker. De wedstrijd kwam geruime tijd in een soort patstelling omdat geen van beide teams risico wilde nemen.’

‘De thuisploeg kreeg nog wel enkele kansjes maar kon deze niet verzilveren. En wat al heel vaak gebeurd is dit seizoen, overkwam de thuisploeg deze mooie zaterdagmiddag opnieuw. In de slotfase kreeg Roda Boys een corner toegewezen door de uitstekend leidende scheidsrechter v.d. Lutgaarden uit Sliedrecht. Bij de tweede paal werd de bal terug gekopt en vervolgens in het dak van het doel geschoten: 1 – 2. Hoeveel tijd is er nog om te repareren. Met de extra aanvallers Sem van Zwieten en Nordin Chentouf kwam er nog wel een enkele kans maar keeper Rob de Groot van Roda Boys gaf niets meer weg.’

‘Na afloop was coach Kevin Reinhard behoorlijk teleurgesteld over het uiteindelijke resultaat. Hij keek daarbij voornamelijk naar de totaalprestatie van zijn eigen team. Zijn collega Piet de Kruif welke ik sprak na afloop vond dat zijn verdedigingsblok ondermaats had gepresteerd, waardoor de thuisploeg kansen werden geboden om in de wedstrijd terug te komen. In de rangschikking leverde deze uitslag geen negatieve gevolgen op voor SV Parkhout. Het blijft ongemeen spannend in 2G, zowel om het kampioenschap als om degradatie/nacompetitie.’

Volgende week alweer een enorme uitdaging als SV Parkhout op bezoek gaat bij Nivo Sparta in Zaltbommel, de huidige nummer 1 in de derde periode!