Nivo Sparta wint onterecht van SV Parkhout: 1-0

Afgelopen zaterdag moest het eerste team van SV Parkhout uit tegen Nivo Sparta in Zaltbommel. De ploeg uit Nieuwegein had het direct zwaar want vanaf de aftrap zette de thuisploeg de verdediging van SV Parkhout zwaar onder druk met vlot lopende aanvallen. Het resulteerde ook inde 2e minuut al in een doelpunt die echter door scheidsrechter Silco Saaman uit Vlissingen werd afgekeurd vanwege buitenspel.

Nivo Sparta voerde de druk nog eens flink op, maar door de wind, welke tijdens felle buien dwars over het veld waaide, kwamen voorzetten niet aan. Het combinatiespel strandde bij het zestienmetergebied van de bezoekers uit Nieuwegein.

Na 20 minuten slaagde SV Parkhout erin de bakens enigszins te verzetten en was het Casper van Baggen welke op links werd vrijgespeeld. Zijn voorzet was net te strak voor Timo Meerding en in de daarop volgende scrimmage smoorde de bal in het strafschopgebied.

Na 20 minuten kreeg Jay Daalhuisen voor het team uit Nieuwegein een vrije trap te nemen op 20 meter schuin links voor het doel van Nivo Sparta.

SV Parkhout

Gerard van Vliet, die voor onze readctie ter plekke was in Zaltbommel: ‘En hier wil ik toch wel even een apart stukje aan wijden: Uit de foto serie blijkt dat op het moment dat Jay Daalhuisen de vrije trap neemt, niemand in buitenspel positie staat. De bal is heel lang onderweg en de nummer 10 van Nivo Sparta stapt veel te laat in en heft zodoende het buitenspel op. In het daar opvolgende kopduel raakt dezelfde nummer 10 als laatste de bal voordat hij bij Jardell Adamson komt. De 19 jarige keeper Koen van Hermelen gaat opzichtig in de fout door de bal tegen de onderkant lat te duwen. De attente Souhail Maatogui kopt vervolgens in. Een zuiver doelpunt wordt afgekeurd op aangeven van de grensrechter van Nivo Sparta. Dit is volledig onterecht en te wijten aan het foutief opstellen bij de vrije trap van de scheidsrechter. Een cruciaal moment mogelijk voor het verdere verloop van de competitie.’

Tot aan de rust was de wedstrijd qua spelverhouding in evenwicht en zodoende brak de ruststand aan met 0 – 0.

Bij aanvang van de tweede helft was het SV Parkhout die verrassend uit de startblokken kwam. De verdediging van Nivo Sparta moet nu alle zeilen bijzetten om het doel schoon te houden. Ook nu waren er reële scoringskansen voor o.a. Timo Meerding, Uit een goede voorzet van Niels van Oort taste de keeper mis maar gescoord werd er niet. Het leek er even op dat Niels zich blesseerde aan de schouder maar gelukkig kon hij de wedstrijd uitspelen. En dan in de 86e minuut gebeurt datgeen wat al zovele male deze competitie SV Parkhout is overkomen. Uit een cornerbal van de thuisploeg wordt er gescoord.

Opnieuw een zware domper voor de ploeg van Kevin Reinhard. Want in het restant van de wedstrijd werd nog alles op alles gezet om het tij alsnog te keren, maar er wordt niet gescoord.

Met een onterechte nederlaag moet genoegen worden genomen, maar het is en blijft een hele bittere pil. Door dit resultaat en de andere uitslagen komt de nacompetitie-streep weer angstig dichtbij. Volgende week, Koningsdag is er geen competitieprogramma en op 4 mei komt GRC’14 op bezoek. Deze ploeg staat nu gelijk met SV Parkhout, er is alleen een verschil in doelsaldo. Hopelijk geeft het vrije weekeinde het team voldoende ruimte om nieuwe energie bij te tanken, en zijn ze daardoor in staat een noodzakelijk, goed resultaat te boeken.