Girls’ Day bij bedrijf in Nieuwegein moet meiden warm maken voor techniek

Donderdag 11 april aanstaande staat in het teken van Girls’ Day 2024: een dag om meisjes tussen de 10 en 15 jaar kennis te laten maken met én te enthousiasmeren voor bèta, techniek en IT. Ook advies- en ingenieursbureau LBP|SIGHT, gevestigd in Nieuwegein, doet mee. Het bureau, dat dit jaar 55 jaar bestaat, ontvangt op deze dag meer dan 20 leerlingen van het Utrechts Stedelijk Gymnasium.

Het is voor het bedrijf uit Nieuwegein de negende keer dat zij meedoen aan Girls’ Day. In 2023 mochten leerlingen van het Oosterlicht College aan de slag met geluid, duurzaamheid en circulariteit bij het bedrijf aan de Kelvinbaan. Een groep jonge vrouwelijke adviseurs van LBP|SIGHT treedt tijdens Girls’ Day op als rolmodel om de meisjes te inspireren over de bèta vakken. Deze adviseurs werken in de volle breedte van het bedrijf, van specialist tot generalist, van bouwakoestiek tot milieu.

Hoe verduurzaam je een schoolgebouw
Door mee te doen aan Girls’ Day wil LBP|SIGHT laten zien hoe belangrijk, interessant en dichtbij bèta kan zijn. “We hebben allemaal te maken met de thema’s waar ons bedrijf zich mee bezighoudt. Hoe kun je een schoolgebouw bijvoorbeeld verduurzamen? Wanneer spreek je van geluidhinder? En hoe zorg je voor voldoende ventilatie en daglicht in een gebouw?”

Via verschillende workshops – waarin de meisjes zelf ontwerpen, aan de knoppen zitten en experimenteren – moeten de onderwerpen tot leven komen.

Negende keer
Dit jaar doet LBP|SIGHT voor de negende keer mee aan Girls’ Day. Monique van Bemmelen, zelf adviseur geluid en trillingen, doet de aftrap: “Voor LBP|SIGHT en voor de hele technische sector is het belangrijk om leerlingen al op jonge leeftijd te inspireren. Hopelijk dragen we zo bij aan een nieuwe generatie vakkundige en enthousiaste vrouwen in deze mooie sector.”

Historie LBP|SIGHT
LBP is opgericht in 1970. Aanvankelijk adviseerde het bureau uitsluitend op het gebied van lawaaibestrijding, akoestiek en bouwfysica. Later kwamen daar diverse specialismen bij op het gebied van milieu en ruimtelijke ordening.

SIGHT is in 1987 opgericht. In ruim twintig jaar groeide het bureau uit tot een vooraanstaande adviseur op het gebied van ruimte en milieu.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk