Leerlingen Oosterlicht College Nieuwegein aan de slag met geluid, duurzaamheid en circulariteit bij LBP|SIGHT tijdens Girls’ Day

Donderdag 30 maart staat in het teken van Girls’ Day 2023: een dag om meisjes tussen de 10 en 15 jaar kennis te laten maken met én te enthousiasmeren voor bèta, techniek en IT. Ook advies- en ingenieursbureau LBP|SIGHT, gevestigd in Nieuwegein, doet mee. Het bureau ontvangt zeventien leerlingen van het naastgelegen Oosterlicht College.

Een groep jonge vrouwelijke adviseurs van LBP|SIGHT treedt tijdens Girls’ Day op als rolmodel om de meisjes te inspireren en enthousiasmeren over onderwerpen als akoestiek, geluid, duurzaamheid en circulariteit.

Bèta tot leven laten komen
Door mee te doen aan Girls’ Day wil LBP|SIGHT laten zien hoe belangrijk, interessant en dichtbij bèta kan zijn: we hebben allemaal te maken met de thema’s waar het bedrijf zich mee bezighoudt. Hoe kun je een schoolgebouw bijvoorbeeld verduurzamen? Wanneer spreek je van geluidhinder? En hoe zorg je voor voldoende ventilatie en daglicht in een gebouw? Via verschillende workshops – waarin de meisjes zelf ontwerpen, aan de knoppen zitten en experimenteren – komen de onderwerpen tot leven.

Het belang van Girls’ Day
Dit jaar doet LBP|SIGHT voor de achtste keer mee aan Girls’ Day. Paul Govaerts, directeur van LBP|SIGHT: “Als bedrijf ondersteunen we dit soort initiatieven van harte. Het is onze gezamenlijke verantwoordelijkheid om jongeren voor te bereiden op de arbeidsmarkt van de toekomst. Bèta- en technische vakgebieden spelen daarin een grote rol. Voor ons bedrijf en voor de hele technische sector is het belangrijk om leerlingen al op jonge leeftijd te inspireren. Hopelijk dragen we zo bij aan een nieuwe generatie vakkundige en enthousiaste vrouwen in deze mooie sector.”

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk