Katern
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Motorclubdag

8 april 2018 @ 10:00 - 17:00

Op zondag 8 april vindt weer de traditionele opening van het motorseizoen plaats bij de Motorclub Nieuwegein. Om het motorseizoen 2018 formeel te openen zal om 11.00 uur de vlag plechtig worden gehesen door de voorzitter van de motorclub. Het jaarprogramma 2018 van de club is dan officieel gestart. Alle motorrijders uit Nieuwegein en omgeving zijn bij deze dan ook van harte uitgenodigd om mee te rijden waarbij deelname gratis is. De Motorclub houdt zijn clubdagen in het Pétanquecentrum aan de Galecopperzoom 1 in Nieuwegein.

Voorafgaand aan de rit is er koffie met “wat erbij” voor alle deelnemers, zowel voor leden als voor gasten. Na 11.00 uur vertrekken de deelnemers in groepen, begeleid door ervaren motorrijders. De rit gaat, net als elk jaar, langs de allermooiste landelijke kronkelwegen en is zo’n 150 km. Rond 16.00 uur is iedereen weer terug.

Tijdens de koffie-, thee en lunchstops wordt niet alleen iets verteld over wat de club zoal doet tijdens het motorseizoen, maar ook welke activiteiten gedurende de winter plaatsvinden om het onderling contact van de leden te onderhouden. Denk hierbij aan GPS-trainingen, motor-EHBO, bijspijkercursussen van de nieuwe verkeersregels en diverse presentaties van individuele en groepsmotorreizen.

Ook de jongerenafdeling van de Motorclub Nieuwegein blaast een deuntje mee. Veel motorrijders zijn immers al wat ouder en dan zou de aandacht voor de jongere rijders, die veel van de oudjes kunnen leren, kunnen verslappen. Jong MCN is een initiatief van enkele jongeren om ook hun leeftijdgenoten voor het motorrijden in een club te interesseren.

De Motorclub Nieuwegein (MCN) is een vereniging en is opgericht in 1975. Het ledenaantal varieert en ligt gemiddeld tussen de 90 en 100. Motorrijden met de motorclub is leuk, maar rijden in clubverband houdt ook in dat men, voor de eigen veiligheid en van anderen, over een goede motorbeheersing beschikt en men zich aan bepaalde regels kan houden. Ook daar wordt uitgebreid aandacht aan geschonken door training en oefening.

Gegevens

Datum:
8 april 2018
Tijd:
10:00 - 17:00

Locatie

Petanque Centrum Nieuwegein
Galecopperlaan 1
Nieuwegein, Nederland
+ Google Maps

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!