Welkomstfeest voor de dieren op de dierenweide op zaterdag 18 mei

Goed nieuws! De dieren komen terug op de dierenweide in de wijk Galecop. Dit vieren de buurtbewoners op zaterdag 18 mei met een gezellig welkomstfeestje tussen 10.00 uur en 12.00 uur. Er zijn leuke activiteiten voor de kinderen zoals een verhalenverteller en een speurtocht naar dieren in de omgeving. Er is een kwis over de dierenweide. En iedereen mag een naam verzinnen voor de dieren. De jury bestaande uit bewoners kiezen de leukste namen uit en maken dit bekend op vrijdagmiddag 31 mei tussen 15.00 uur 17.00 uur. De winnaars maken kans op een leuk prijsje.

Wat is er gebeurd?
Vorig jaar moest gemeente Nieuwegein noodgedwongen de dieren van een aantal dierenweides weghalen omdat ze te dik werden en gezondheidsproblemen kregen. Dit kwam doordat bezoekers hen eten gaven, zoals brood en groenten. De dieren zijn naar de kinderboerderij gehaald om beter te worden. Een aantal zijn helaas overleden. ‘We willen graag weer dieren terugbrengen op de dierenweides, maar hun gezondheid staat voorop’ aldus de gemeente.

Dieren terug op twee dierenweides
Op twee van de vijf dierenweides in Nieuwegein, namelijk in Galecop en Jutphaas/Wijkersloot, worden de dieren teruggebracht en zal gestart worden met een proef van een jaar. In deze wijken zijn er betrokken buurtbewoners die hebben meegedacht en willen meehelpen. Ook zijn er sluizen aanwezig, waardoor openstelling van de dierenweides mogelijk is. Als de proef slaagt en de dieren geen overgewicht krijgen zullen ook in de andere dierenweides de dieren worden teruggebracht. Als de dieren toch overgewicht krijgen dan moeten de dieren weer worden teruggehaald en opnieuw bekijken wat er gedaan kan worden.

Controle en informatie
De dierenarts zal regelmatig langskomen om te checken of de dieren in de dierenweide niet te zwaar worden. ‘We houden het gewicht van elk dier bij en u kunt meekijken op de nieuwe informatieborden die wij bij de dierenweides plaatsen. Ook komen er nieuwe borden op de hekken met informatie over de dieren.’

Actieve bewonersgroep
De bewoners rond de dierenweide willen helpen en een oogje in het zeil houden om te voorkomen dat de dieren gevoerd worden en/of afval weg te halen uit de dierenweides. De bewoners hebben het voornemen om af en toe op vrijdagmiddag de dierenweide te openen voor publiek tussen 15.00 uur en 17.00 uur. Vrijdag 31 mei aanstaande is iedereen van harte welkom bij het onthullen van de namen voor de dieren!

Hoe kunt ú meehelpen?
1) Voer de dieren niet! Dus: geef de dieren géén brood, fruit, groente of wat dan ook. Dit is allemaal heel slecht voor de dieren. Ze kunnen er dood van gaan! Alléén de beheerder van de dierenweides mag de dieren voeren.

2) Wilt u meedoen met de bewonersgroep en ook een oogje in het zeil houden op de dierenweides? Meld u bij de Wijkcoördinator.

Etensresten in de Gft-container
Wilt u toch uw etensresten kwijt en aan een goed doel geven? Doe ze dan in de gft-container bij de dierenweides. Bij de dierenweides plaatsen we Gft-containers speciaal voor de opvang van etensresten die niet verspild mogen worden. Uit deze resten wordt groen gas gewonnen en compost gemaakt.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk