Nieuwegeinse rock-’n-roll band ’The Wink’ wint ‘Battle of the Bands 2024’

De Nieuwegeinse rock-’n-roll band ‘The Wink’ heeft afgelopen vrijdag in een vol Fulcothetaer de finale van ‘Battle of the Bands’ gewonnen. Aan deze muzikale wedstrijd bleven, na twee voorrondes op 7 en 14 april, vijf bands over voor de finale afgelopen vrijdag: Miles3-O+, Funkthis, Dutchicana (ook uit Nieuwegein), By Coincidence en ‘The Wink.’ Zij streden uiteindelijk om de titel: ‘Battle of the Bands 2024.’

Alle bands waren afkomstig uit IJsselstein of buurtgemeenten in de provincie Utrecht. Met repertoires van jazz en blues tot uptown funk. Van rock & roll tot country. Alle genres zijn voorbijgekomen. Het geheel werd op vakkundige wijze gepresenteerd door de IJsseslsteinse country zangeres en singer songwriter Melanie Ryan.

De vakjury, bestaande uit Jordi Langelaan (producer en backline technicus), Ellen Metaal (voorzitter van muziekvereniging Amicitia), Anastasia van der Lugt (directeur bestuurder van het Fulcotheater) en voorzitter Leon Vliex, (componist, musicoloog en dirigent van Exelsior), riep unaniem ‘The Wink’ uit tot winnaar en baseerde haar keuze op criteria als samenspel, solistische acties, muzikaliteit, contact met de zaal en originaliteit. De band uit Nieuwegein mag nu een betaald optreden geven tijdens het nieuwe Muziekfestival “Muziek op de Markt” in Oudewater, wat tussen 5 juli en 11 augustus zal plaatsvinden.

De bandleden van The Wink laten onze redactie weten: ‘Wij zijn verheugd met het winnen van The Battle of the Bands. Na een jaar in onze huidige formatie gewerkt te hebben aan ons repertoire is dit de kers op de taart. We danken het Fulcotheater en het publiek voor deze kans, hun enthousiasme en vertrouwen.’

Over ‘The Wink’
‘The Wink’ is opgericht in 2020 door wat mannen die houden van muziek en lol maken, doordat ze toch tijd over hadden moest het er maar van komen en zo werd The Wink geboren. Doordat alle leden fan zijn van o.a. The Stray Cats, Elvis, Jerry Lee Lewis en meerdere grootheden uit de rock ’n roll en blues wereld werd al snel duidelijk welke kant deze band op moest gaan.

‘The Wink Rock ’n Roll is niet zomaar een band, het zijn vier ontzettend getalenteerde individuen die een diepe passie voor muziek delen. Hun optredens zijn altijd een enorm succes en ze brengen consequent een ongeëvenaard niveau van energie naar elke show. Het is duidelijk te zien hoeveel ze van Rock ’n Roll houden en hun onwrikbare toewijding aan elke uitvoering blijkt uit de manier waarop ze hun publiek fascineren. Dit is een band die echt leeft en ademt voor muziek en ze laten het graag zien. Ze zijn een perfect voorbeeld van wat het betekent om je dromen en passies te volgen, ongeacht de obstakels die je tegenkomt. Rock ’n Roll is een genre dat een speciale plek in hun hart heeft en ze laten altijd hun talent zien op dit gebied. Of het nu Rock, Rock ’n Roll of Rockabilly is, deze jongens weten precies hoe ze alles kunnen geven en het publiek opzwepen. Als je op zoek bent naar een band die opvalt en je meer wilt, zoek dan niet verder dan The Wink Rock ’n Roll!

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk