Katern

Zwemvereniging Aquarijn met mooie medailles naar huis uit Noorwegen

Van donderdag 2 tot en met zondag 5 mei jl. werd in het Noorse Bergen een groot internationaal toernooi gehouden voor schoonspringen. Met deelnemers uit onder andere Zweden, Finland, Denemarken, Engeland, maar ook uit Amerika en Zuid-Afrika. Van Zwemvereniging Aquarijn uit Nieuwegein was Matthew Hibbert hier met TeamNL onder leiding van Ramon de Meijer. Yuna Hulkenberg, Lars van Hilten, Aiden Wallegie en Oona Abbema sprongen voor Aquarijn onder leiding van Sabine de Vroome.

Yuna is met haar 14 jaar de jongste deelnemer van Aquarijn. De 14-jarige springt per 1 januari dit jaar mee in de B-groep (14/15 jarigen). Op maar liefst drie onderdelen liet Yuna zien al goed te kunnen meedraaien op dit hoge niveau. Op de 1 meter en de 3 meter plank werd ze 5de in een sterk en groot veld van meer dan 20 schoonspringsters. Op de toren werd ze 9de. Van de 7 sprongen die ze liet zien, maakte ze er al 6 van de 7,5 meter!

Aiden Wallegie stond voor het eerst op een toernooi van dit kaliber. In de A-groep (16/17/18 jarigen) stonden bijna 40 meisjes die deelnamen aan het toernooi voor deze groep. Op de 1 en 3 meter scoorde Aiden een plaats in de top 30. Op de 3 eter liet ze een mooie 2,5 salto voorover zien.

Bij de A-jongens, waaraan Lars van Hilten en Matthew Hibbert deelnamen, was het een zeer sterk veld van deelnemers. Matthew liet zien dat hij mee kon draaien in de top. Hij werd 4de op de 1 en 3 meter. De komende maanden gaat hij voor school stage lopen in Engeland. Hij kan dan mee gaan trainen bij het sterke team van Sheffield. Hier gaat hij de laatste stappen zetten op weg naar de Europese Junioren Kampioenschappen, die in juli dit jaar zullen worden gehouden in Polen.

Lars van Hilten springt nog geen 2 jaar en laat nu al mooie resultaten zien. Op de 1 meter plank was er een 11de plaats. Op de 3 meter scoorde hij een nieuw PR en werd 6de. Lars springt ook toren. Hij is op dit moment de enige Nederlandse jongen die op dit niveau op de toren springt. Hij liet een mooie, stabiele serie van 8 sprongen zien. Voor het eerst toonde hij de 2,5 salto achterover van de 7,5 meter en dat leverde hem de bronzen medaille op. ‘Wat een prachtige prestatie voor de nog maar 16-jarige Lars’ aldus coach Sabine de Vroome.

Oona Abbema springt bij de senioren mee. Na een lange voetblessure in het vorige seizoen, is ze nu helemaal terug op dit niveau. Op de 3 meter werd ze 5de. Op de 1 meter plank was het spannend. Bij de laatste sprong lukte het om de 3de plaats, dus de bronzen medaille, te behalen!

Bij het mix synchroon op de 3 meter plank werd het een spannende strijd, die gewonnen werd door Matthew en Oona. De gouden medaille kregen ze omgehangen door hun coach Sabine.de Vroome.

Aquarijn

Zwemvereniging Aquarijn kan terug kijken op een succesvolle deelname aan dit internationaal hoog aangeschreven toernooi in Noorwegen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk