Katern
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Expositie ‘2x Toelanie’ in het Kunstenaars Centrum Nieuwegein

11 maart 2017 @ 14:00 - 26 maart 2017 @ 17:00

Onder de titel ‘2X Toelanie’ gaat op 11 maart aanstaande een bijzondere expositie van start in het Kunstenaars Centrum Nieuwegein. Moeder en zoon Toelanie tonen samen zeer divers werk. Beide kunstenaars verstaan de kunst om met een groot aantal materialen en technieken te werken.

Al op jonge leeftijd gaat Ritie ​schilderen en tekenen en zal dat haar hele leven blijven doen. Maar daarnaast blijft zij doorlopend op zoek naar andere technieken en materialen. Ze ontwerpt  kleding en er is een periode met klei. Uiteindelijk wordt Ritie geconfronteerd met ‘Encaustic.’ Vanaf dat moment speelt ze met kleuren in combinatie met diverse materialen.

Ook Raymond Toelanie voelt zich al jong aangetrokken tot de kunst. Beeldend werken is voor hem het opzoeken van de bron. Energie en creativiteit. Dit geeft hem de mogelijkheid om zijn emoties in allerlei vormen uit te beelden. Via werken met drijfhout, beschilderen van aarden potten en het vervaardigen van indianenkleding is Raymond nu terecht gekomen in de wereld van de computer 3D techniek.

De expositie zal op zaterdag 11 maart aanstaande geopend worden door kunsthistorica en docente Grieta Felix. Dit zal gebeuren om 15.00 uur.  De expositie is te zien van 11 maart tot en met 26 maart in de galerie van het Kunstenaars Centrum Nieuwegein aan de Kerkstraat 38 in Jutphaas. De openingstijden zijn: zaterdag  en zondag van 14.00 uur tot 17.00 uur. De toegang is gratis.

Gegevens

Begin:
11 maart 2017 @ 14:00
Einde:
26 maart 2017 @ 17:00
Site:
http://kcn-galerie.nl/2x-toelanie

Locatie

Kunstenaars Ventrum Nieuwegein
Kerkstraat 38
Nieuwegein, Nederland
+ Google Maps

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!