Katern
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Concert door gastbeiaardier Gerald Martindale

5 augustus @ 15:00 - 16:00

Gratis

De Gemeente Nieuwegein beschikt sinds 1985 over een carillon. Het carillon (ook wel beiaard of klokkenspel geheten) heeft tot medio 2000 op het dak van het gemeentehuis aan de Raadstede gestaan. Sindsdien klinken de klokken vanaf de nieuwe plek aan de Noordstedeweg (hoek Sluyterslaan). Op deze plek is een 10 meter hoge constructie gemaakt waarop het carillonis geplaatst. Iedere vrijdag van 15.00 uur tot 16.00 uur wordt het carillon bespeeld. De toren is dan ook open voor bezoek.

Rondom het carillon is een brede balustrade gemaakt, dit maakt het samenspelen met bijv. koperblazers goed mogelijk. Ook is er een stevige trap naar de beiaardierscabine gemaakt. Met deze, door de sloop van het gemeentehuis noodzakelijke ingrepen, is het carillon beter toegankelijk als ooit tevoren. Door de bebouwing tegenover de beiaard is het instrument ook beter te horen in de woonwijken rondom de beiaard.

Op vrijdag 5 augustus aanstaande zal het carillon worden bespeeld door gastbeiaardier Gerald Martindale uit Toronto. Rondom de beiaard zijn voldoende plekken voor de luisteraars en er zijn gedrukte programma’s aanwezig. Het concert begint om 15.00 uur en zal een uurtje duren. Na afloop van het concert is er een meet & greet met deze gastbeiaardier.

Gegevens

Datum:
5 augustus
Tijd:
15:00 - 16:00
Kosten:
Gratis
Evenement Categorieën:
,
Site:
https://www.pen.nl/artikel/concert-door-gastbeiaardier-gerald-martindale-uit-toronto-in-nieuwegein

Locatie

Leger des Heils
Sluyterslaan 533
Nieuwegein, Nederland
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!