‘Nieuwegein verstedelijkt en vergroent’ of toch niet?

Nieuwegein verstedelijkt en vergroent. Dit is de titel van de Omgevingsvisie van Nieuwegein. Kan dat dan beide samen? Hoe ziet dat eruit? Ziet u vergroening of ontgroening? Laat het onze redactie weten.

Vaak gaan veranderingen heel geleidelijk en weet je meestal niet meer hoe het eruit zag voor de verandering. Gelukkig kun je via Google Maps terugkijken en zien wat er veranderd is. Twee foto’s van dezelfde plek maar van verschillende tijden worden door Bert Dijkstra opgezocht in Google Maps en hier geplaatst. Oordeel zelf, de eerste foto is van 2009 en de tweede van 2022. Ziet u vergroening?

Bert Dijkstra: ‘Aan het eind van de jaren tien is Fokkesteeg in het kader van Betere Buurten flink aangepakt en verduurzaamt. Dus als u er een keer wil kijken hoe dat eruitziet, zal waarschijnlijk teleurgesteld zijn, omdat er behoorlijk veel groen is verdwenen. Veel begroeiing is er niet te zien. Het oude groen beviel niet meer of voldeed niet aan de huidige normen en is verwijderd. Het gaat nog een hele tijd duren voordat het er weer een beetje aangekleed uitziet. Het is in 2022 weer het blotebillengezicht van een heel jonge nieuwbouw buurt. Maar afwachten of het weer zo groen mag worden als in 2009 aan de Hattemerschans. En waarom is die dichtbegroeide haag rechts op de foto verdwenen?’

One thought on “‘Nieuwegein verstedelijkt en vergroent’ of toch niet?

  1. Henk

    Het vergroenen slaat vast op het onkruid.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk