Katern
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Repair Café

3 maart 2018 @ 14:00 - 16:00

Repareer samen met vaklui je eigen kapotte spulletjes. Dat kan weer op zaterdag 3 maart aanstaande in het Milieu Educatie Centrum aan de Geinoord 9. Tussen 14.00 uur en 16.00 uur staan diverse vaklieden klaar: elektriciens, naaisters, houtbewerkers en een fietsenmaker helpen gratis bij alle mogelijke reparaties. Ook gereedschap en materialen zijn aanwezig. Mensen die het Repair Café bezoeken, nemen van thuis kapotte spullen mee. Broodroosters, lampjes, föhns, kleding, fietsen, speelgoed, servies… alles wat het niet meer doet, is welkom, en maakt kans op een geslaagde reparatie. De vaklui in het Repair Café weten bijna altijd raad.

In Nederland gooien we ontzettend veel weg. Ook dingen waar bijna niets mis mee is, en die na een eenvoudige reparatie weer prima bruikbaar zouden zijn. Helaas zit repareren bij veel mensen niet meer in het systeem. Het Repair Café wil daar verandering in brengen.

Het Repair Café is ook bedoeld om buurtbewoners op een nieuwe manier met elkaar in contact te brengen en te ontdekken dat er heel veel kennis en praktische vaardigheden in de buurt aanwezig zijn. De gemeente Nieuwegein ondersteunt dit initiatief vanuit het netwerk ‘Samen Duurzaam.’ Het Repair Café Nieuwegein is elke eerste zaterdag van de maand (behalve juli/augustus) van 14.00 uur tot 16.00 uur.

Gegevens

Datum:
3 maart 2018
Tijd:
14:00 - 16:00

Locatie

Natuurkwartier MEC
Geinoord 9
Nieuwegein, Nederland
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!