Katern
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Kerstconcert ‘A Ceremony of Carols’ in de Dorpskerk

17 december 2016 @ 20:00

€12,50

Dit jaar viert de Britse componist Adrian Williams (1956) zijn 60e verjaardag. Ter gelegenheid daarvan werkte hij voor Houtens Kamerkoor Rondo zijn carol ‘Evergreen Child’ om naar begeleiding met harp. De première van Evergreen Child in deze variant valt dus voor het eerst te beluisteren tijdens het jaarlijkse kerstconcert van Rondo, onder leiding van Hans de Munnik, op 17 en 18 december a.s. Williams heeft een bijzondere band met het Houtens Kamerkoor en componeerde al eerder muziek voor dit gezelschap.

In dit kerstconcert is tevens het prachtige ‘A Ceremony of Carols’ van Benjamin Britten te beluisteren. Brittens karakteristieke techniek van harmonie- en stemmingswisseling is goed te horen in deze Ceremony of Carols. Britten schreef het voor vrouwenstemmen maar Rondo laat de bewerkte versie horen met ook de lage stemmen.

Naast de Carols horen we o.a. ook het stemmige ‘Lux Aurumque’ van Eric Whitacre, carols van Grieg en Leontovich en het ontroerende duet voor sopraan en alt van Cesar Franck ‘La Vierge a la Creche’.

Marianne Hofman begeleidt het koor een aantal malen op de harp en zal zelf ook het e.e.a. ten gehore brengen.

Zaterdag 17 december 2016, de Dorpskerk aan de Dorpsstraat 53, Nieuwegein (Vreeswijk), 20.00 uur en op zondagmiddag 18 december 2016, R.K. Kerk , Beusichemseweg 104, ’t Goy, 15.00 uur. Voorverkoopprijs: € 10,-. Toegang aan de kerk: € 12,50. Meer informatie op www.kamerkoorrondo.nl

Gegevens

Datum:
17 december 2016
Tijd:
20:00
Kosten:
€12,50

Locatie

Dorpskerk Vreeswijk
Dorpsstraat 53
Nieuwegein, Nederland
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!