Katern
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Excursie wintervogels met het IVN

15 december 2019 @ 10:00 - 13:30

Gratis

Zondag 15 december om 10.30 uur houdt het IVN afdeling Nieuwegein, de landelijke vereniging voor natuur- en milieueducatie, een vogelexcursie. De start is vanaf het Parkeerterrein op de Damweg bij Oudewater. De carpoolers kunnen gezamenlijk vertrekken om 10.00 uur bij Jack’s Grillhouse in Nieuwegein. Het kan nat en modderig zijn, daarom is waterdichte, stevige schoenen of laarzen aan te raden. De wandeling duurt ongeveer twee uur.

Rond deze tijd zijn vele soorten vogels in groot aantal vanaf de Noord-Europese/Russische toendra’s naar het zuiden getrokken om hier te overwinteren. Ze zijn rond deze tijd in grote aantallen aanwezig. Te verwachten zijn: pijlstaarten, kleine zwanen, meerdere soorten ganzen, meerdere eendensoorten en roofvogels. Ook zangvogels vanuit het Noorden overwinteren hier zoals koperwieken en kramsvogels. Over enkele maanden zijn ze weer gevlogen, om in het Noorden weer te gaan broeden.

Door o.a. wandelingen te organiseren wordt kennis gedeeld en natuurbeleving uitgewisseld en wordt natuur dicht bij huis verrassend zichtbaar gemaakt door het IVN. Deelname is gratis.

Gegevens

Datum:
15 december 2019
Tijd:
10:00 - 13:30
Kosten:
Gratis

Locatie

Jack’s Grillhouse aan het Parkhout 2
Parkhout 2
Nieuwegein, 3432 NE Nederland
+ Google Maps

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!