Katern

Extra pensioen creëren, de opties!

Dat we economisch in zwaar weer zitten, daar vertellen we ongetwijfeld niks nieuws mee. Spaargeld levert niets meer op en de koersen van aandelen zijn flink gezakt. Dit heeft ook z’n invloed op pensioenfondsen. Deze staan er over het algemeen niet al te rooskleurig voor. Het kan dan ook zijn dat wanneer u met pensioen gaat, er niet zoveel over is van uw geïnvesteerde geld dan waar u in eerste instantie rekening mee hield. Met stijgende kosten is dit voor veel mensen een serieus punt van zorg. Wat een oplossing is voor deze zorg? Door zelf het initiatief te nemen om een extra pensioen te creëren. Hoe je dit effectief en veilig doet? Wij lichten twee opties uit.

Goed belegd
Investeren is steeds gangbaarder aan het worden. Steeds meer particulieren kopen bijvoorbeeld een tweede huis voor de verhuur. Dit is interessant maar het brengt ook risico’s met zich mee. Daarnaast is het lastig wanneer men al op leeftijd is, om nog een tweede hypotheek te nemen. Daarom is voor het opbouwen van extra pensioen dit ook niet de meest logische keuze. Wat dat wel is? Investeren in aandelen en crypto.

Crypto
Dat je voor het investeren in crypto een technerd moet zijn, dat is een vooroordeel wat vandaag de dag echt niet meer geldt. Zelfs mensen die hier weinig kaas van gegeten hebben kunnen hiermee beginnen. De truc is om een goed platform hiervoor te vinden en te gebruiken. Een voorbeeld hiervan is bitcoin 360 ai. Daar worden door expert analyses gedaan en data verzameld, waardoor er altijd efficiënt wordt ingesprongen op de ontwikkelingen op de crypto markt.

Aandelen
Dat aandelen een behoorlijke val hebben doorgemaakt de laatste tijd, dat is een feit. Maar dat brengt ook kansen met zich mee. Het is namelijk een goed moment om in te springen op deze markt. Wacht dan ook niet langer en kies ervoor om nu juist aandelen te kopen. De kans dat ze qua waarde flink zijn gestegen tegen de tijd dat jij met pensioen gaat is zeer groot.

Kortom, word niet te treurig van alle berichten over de lage koersen van de aandelen en crypto. Gebruik het juist in je voordeel en kies er nu voor om er in te investeren. Dit gaat je gegarandeerd in de toekomst een leuke winst opleveren en voor je het weet zit jij er met je pensioen zeer warmpjes bij.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren