D66 Nieuwegein gaat motie indienen om collegevorming nieuw leven in te blazen

Afgelopen 21 maart hebben onze inwoners hun stem uitgebracht bij de gemeenteraadsverkiezingen. Op advies van verkenner mevrouw Kallen zijn vier partijen aan de slag gegaan om te komen tot een coalitie. In eerste instantie aan hun voorkeursvariant van een meerderheidscoalitie en vier dagen later – na overleg met slechts één andere partij – overtuigd van de noodzaak van een minderheidscoalitie. Op 8 mei willen deze vier partijen met de rest van de gemeenteraad spreken over een coalitieakkoord in relatie tot strategische agenda.

‘Deze werkwijze roept vragen op’ aldus Tom Verhoef van de D66 tegenover onze redactie. Afgelopen zondag heeft de ChristenUnie een open brief gestuurd over de voortgang van de formatie. In deze brief stellen zij in de ogen van de D66 in Nieuwegein terechte vragen aan de onderhandelende partijen. Ook de Verenigde Senioren Partij (VSP) zet de druk erop bij de vorming van een nieuw college in Nieuwegein.

Verhoeve: ‘Inmiddels is de raadsagenda van aanstaande donderdag aangevuld met het punt ’terugkoppeling onderhandelingen collegevorming’. Nieuwegein staat voor grote opgaven. Onderwerpen als wonen en bouwen, de routekaart energieneutraal Nieuwegein in 2040, de implementatie van de Omgevingswet, het sociaal domein, het noodzakelijke onderhoud van de stad, veiligheid in verschillende facetten: allemaal vragen ze om een stabiel, betrouwbaar en consistent bestuur.’

Om een constructieve bijdrage te leveren aan het proces om te komen tot een stadsbestuur zal D66 Nieuwegein, in het belang van Nieuwegein en in het belang van de inwoners, donderdag een motie indienen. De motie zal erop gericht zijn om te komen tot een herstart van het proces, ‘zodat de Nieuwegeinse inwoners zo snel mogelijk weten wie hun nieuwe breed gedragen stadsbestuur vormt’ zegt Verhoeve. Een klusje voor onze ‘Jan met de Pet’?

Tom Verhoeve van de D66 in Nieuwegein

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren