Verkiezingsprogramma VVD in Nieuwegein bekend

De VVD in Nieuwegein heeft zijn verkiezingsprogramma voor 2018-2022 bekend gemaakt. Het draagt de titel: ‘Mooi Nieuwegein.’

De VVD: ‘De aantrekkingskracht van Nieuwegein wordt steeds groter. Nieuwegein heeft de afgelopen jaren het grijze imago van zich af weten te schudden. Hierdoor lopen steeds meer mensen zichtbaar trots door de stad. Dat willen wij de komende vier jaar versterken door hard te werken voor onze inwoners en ondernemers.’

‘We willen ervoor zorgen dat de gemeente er voor u is wanneer dat nodig is. Dit doen we door er in de basis voor te zorgen dat de houding wordt: ‘zaken mogelijk maken’ in plaats van allerlei onnodige barrières op te werpen. Kortom; een stad waar we kansen creëren voor iedereen die iets wil en waar we alles doen om de aantrekkelijkheid van onze stad in de regio verder uit te bouwen.’

Klik hier om het verkiezingsprogramma te lezen van de VVD in Nieuwegein.

Op de foto rechts fractievoorzitter Mark Snoeren van de VVD in Nieuwegein. Links Henk van Vliet, voorzitter VVD Netwerk Nieuwegein.

Video: Man in pak steelt pinpas in Nieuwegein

Een man gekleed in een net pak steelt door middel van een babbeltruc de pinpas van een 57-jarige vrouw in Nieuwegein. Een man die op deze man lijkt, pint even later 750 euro van de rekening van het slachtoffer.

Op zaterdagmiddag 24 juni doet de vrouw samen met haar man boodschappen bij de Lidl aan de Kauwenhof in Nieuwegein. De vrouw rekent af en stopt daarna haar pinpas in haar portemonnee en die stopt ze in haar tas. Dan lopen ze naar hun auto. De vrouw legt haar tas op de passagiersstoel.

TRUC
Als ze hun boodschappen achter in de auto laden komt een man op hen af. Hij heeft een wegenkaart bij zich en vraagt of ze Italiaans spreken. Dat is niet het geval. Vervolgens begint de man druk te gebaren. Zo houdt hij het echtpaar een paar minuten bezig. Het is een afleidingstruc, want ondertussen wordt op de één of andere manier de pinpas van de vrouw gestolen.

Als hij weg is, houdt het echtpaar er een raar gevoel aan over en als de vrouw in haar portemonnee kijkt, ziet ze dat ze haar pinpas mist. Ze rijden snel naar huis, bellen de bank om de pas te blokkeren, maar dan is het al te laat. Er is dan al 750 euro gepind bij een automaat van de ING in de Albert Heijn in winkelcentrum Cityplaza.

SIGNALEMENT PINNER
– lichtgetinte huidskleur, mogelijk is hij afkomstig uit Oost-Europa
– 50 – 55 jaar
– ongeveer 1.75m
– stevig postuur
– donker, golvend haar, achterovergekamd
– donker, net pak

Volgens het echtpaar is de man die hen aansprak niet dezelfde man als op de beelden van de pinautomaat, maar hun signalementen komen wel erg overeen.

Herkent u de pinnende man of heeft u hem ergens gezien? Pak dan de telefoon en geef het door via de tiplijn: 0800 – 6070 of Meld Misdaad Anoniem: 0800 – 7000.

De dader

‘De Hogerhoeve’

Alle straten, lanen, driften, pleinen en wat dies meer zij, vastgelegd volgens een  vast stramien: ter hoogte van het pand met huisnummer 1, midden op de weg, fietspad of trottoir de straat in gefotografeerd. Daarbij bepaalt het straatnamenregister van de Gemeentegids 2010 de alfabetische volgorde in deze wekelijkse rubriek.

De eerste straat is de Bertus Aafjeshove, de laatste de Zwolseveste. Iedere week een foto (die desgewenst gedurende zes maanden na publicatie te verkrijgen is via de website van onze fotograaf. Deze week de Hogerhoeve in de wijk Blokhoeve.

Komend weekend geen trams naar Utrecht

Er rijden in het weekend van 25 en 26 november geen trams in Utrecht door werkzaamheden aan een busbaan, die de tramlijn kruist bij het 5 Mei Plein.

In dit weekend wordt ook spoor aangelegd op het Jaarbeursplein. Het werk bestaat uit spoorbouw en het afwerken van de bovenleiding. Dit kan enige geluidsoverlast veroorzaken. Voor de spoorbouw zal er gelast worden. Dit levert mogelijk lichtoverlast op.

KOPPELING UITHOFLIJN
De werkzaamheden op het Jaarbeursplein zijn nodig om ervoor te zorgen dat de trams van de remise in Nieuwegein naar de Uithoflijn kunnen rijden. Dat gebeurt tussen de huidige tramhalte Jaarbeursplein en het bus- en tramviaduct over de Van Sijpesteijnkade.

Tramhalte Jaarbeursplein is tijdens het werk buiten gebruik. Voor de werkzaamheden is de doorgang naar het station aan de stationzijde van de tramhalte Jaarbeursplein afgesloten. Fietsers en voetgangers rijden en lopen tijdelijk via de oversteek aan de Croeselaan van de tramhalte. Vervangend vervoer vertrekt vanaf bushalte G6, naast de tramhalte.

Op 25 en 26 november rijden wel trams tussen de halte Zuilenstein (Nieuwegein) en de eindhaltes Nieuwegein-Zuid en IJsselstein-Zuid.

Bijeenkomst over Tiny Houses vanavond verplaatst naar Merwestein

In de wijk Fokkesteeg in Nieuwegein is onrust ontstaan over de mogelijke komst van bewoners met een psychiatrisch verleden. Lister, een organisatie die huisvesting en begeleiding biedt aan mensen met een psychiatrische beperking of verslavingsachtergrond, wil aan de Urkerveste samen met de gemeente Nieuwegein vier cliënten in Tiny Houses huisvesten. We hebben hier eerder over geschreven.

De eerder geplande bijeenkomst om alleen de direct omwonende te informeren over dit plan is verplaatst van wijkhuis De Steeg naar Sporthal Merwestein in Nieuwegein. Nu kunnen ook andere wijkbewoners de bijeenkomst bijwonen. Tijdens de avond is er ruimte voor het stellen van vragen en zal Lister het plan uiteenzetten.

De bijeenkomst is woensdagavond 22 november (vanavond dus) om 20.00 uur tot 22.00 uur. De inloop is om 19.30 uur. Merwestein is gelegen aan het Merweplein 1 in Nieuwegein.

De beoogde locatie voor de Tiny Houses

D66 Nieuwegein start crowdfundactie voor de komende gemeenteraadsverkiezingen

Geld is er niet, maar de verkiezingen komen er wel aan. Een crowdfundactie moet geld in het laatje brengen om de burgers van Nieuwegein te bereiken op straat. Inwoners van Nieuwegein kunnen nu de D66 steunen door geld te doneren. Dit kan zijn voor een poster in een abri in Nieuwegein, campagne-outfit voor de vrijwilligers op straat of voor een treetje koffie.

In totaal is € 1.940,- nodig. De crowdfundactie is op 1 november gestart, maar het loopt nog niet echt storm. Voor het treetje koffie is reeds € 6,00 opgehaald. Voor de rest staat de teller op nul.

De D66 in Nieuwegein: ‘Dit is hét moment. De gemeenteraadsverkiezingen staan voor de deur en enthousiaste D66’ers gaan weer massaal in gesprek met kiezers. Niet iedereen heeft de tijd of de mogelijkheid om zelf campagne te voeren. Steun ons dan met een financiële bijdrage!’

‘Samen zorgen we ervoor dat D66 in heel Nederland zichtbaar is. Samen zorgen we ervoor dat onze vrijwilligers warm en enthousiast blijven. Samen zorgen we ervoor dat D66 juist in uw gemeente het beste resultaat haalt. D66 krijgt het voor elkaar’ aldus de initiatiefnemers van deze crowdfundactie. (Deze reklame was gratis)

PENTekening: ‘Geinbeat gered!’

De Nieuwegeinse karikaturist – cartoonist Jan Ibelings tekent al sinds hij een pen kan vast houden strips, cartoons en karikaturen. Als live-karikaturist treedt hij op in binnen- en buitenland tijdens beurzen, feesten en evenementen onder de namen karikaturist IBIS en Rembrandt van Gein. Kijk op de website van Jan als u meer over hem wilt weten. (www.karikaturist.nl)
Voor De Digitale Stad Nieuwegein (pen.nl) maakt Jan Ibelings iedere week een cartoon over een actuele Nieuwegeinse gebeurtenis of een karikatuur van een BN-er (bekende Nieuwegeiner) of MBN-er (minder bekende Nieuwegeiner). De tekeningen zijn te koop. Heeft u interesse? Mail voor meer informatie naar: info@karikaturist.nl. Deze week Geinbeat gered!.
De organisatie van Geinbeat meldde eerder dat door het afgelasten van de vorige editie het festival in financiële problemen is gekomen. Om volgend jaar ‘De Kleine Prijs van Nieuwegein’ en het Geinbeat festival weer te kunnen organiseren zijn er verschillende acties geweest. Zo is er bij het City Stadsplein Mini-festival op 23 september flink wat geld opgehaald en was er op vrijdag 10 november een benefiet festival, dat zeer succesvol is verlopen. Ze zijn uit de rode cijfers. Nu werken aan de komende editie van Geinbeat!

Inwoner uit Nieuwegein wint 10.000 euro in VriendenLoterij

Een grote verrassing voor een inwoner uit Nieuwegein. Hij heeft in de oktobertrekking van de VriendenLoterij 10.000 euro gewonnen. Wolter Kroes ging langs bij de gelukkige en overhandigde gisteren de cheque met een heerlijke taart.

Win-win
Bij de VriendenLoterij winnen niet alleen deelnemers, maar ook maatschappelijke initiatieven die mensen met onvoldoende middelen en mogelijkheden een steuntje in de rug geven. De helft van de maandelijkse inleg van alle deelnemers gaat naar 48 goede doelen die actief zijn op het gebied van gezondheid en welzijn en meer dan 3.000 clubs en verenigingen in Nederland.

Vier nieuwe mediatoren op UniQ

Vier leerlingen van daltonschool UniQ aan de Deldenseschans in de wijk Fokkesteeg hebben een mooi diploma gehaald. Vanaf nu mogen zij als mediator aan de slag in hun school. UniQ is een Vreedzame school. Een belangrijk onderdeel daarvan is dat leerlingen (mediatoren) andere kinderen helpen bij het oplossen van conflicten.

Om mediator te kunnen worden, moeten de kinderen een uitgebreide training volgen, waarin ze allerlei vaardigheden leren die ze kunnen gebruiken bij het oplossen van conflicten. Het is bijvoorbeeld heel belangrijk dat zij geen partij kiezen, maar echt hun best doen om het probleem op te lossen en een win-win situatie te creëren.

In een driedaagse training leerden de vier nieuwe mediatoren onder andere dat een conflict alleen opgelost kan worden als beide partijen daar voor open staan. Zij ontdekten hoe belangrijk het is om actief naar elkaar te luisteren en ervaarden hoe lastig het kan zijn om de leiding te nemen als twee kinderen een conflict hebben. Na veel oefenen, hebben zij het examen goed afgerond en kunnen de andere leerlingen van UniQ voortaan ook bij hen terecht als er een conflict opgelost moet worden.

De trotse leerlingen met hun diploma

PvdA wil dat het college kijkt naar het bomenplan in Nieuwegein

Eerder deze week heeft de D66 in Nieuwegein het college van B&W gevraagd nog eens te kijken naar het verzoek van bewoners aan de Landmansweide om enkele bomen te kappen achter hun huizen. Zij kregen afgelopen week nul op request waardoor de opbrengst van hun zonnepanelen in de zomer zeer laag is. De PvdA schaart zich nu ook achter de bewoners en stelt enkele aanvullende vragen aan het college van B&W.

Marianne Spalburg, fractievoorzitter van de PvdA: ‘In de afgelopen jaren is i.v.m. de crisis veel bezuinigd op het onderhoud van de groenvoorzieningen in onze stad. Mogelijk zijn bomen daardoor uit hun jasje gegroeid. Het huidige bomenbeleidsplan dateert vans 2009. Inmiddels heeft de gemeente Nieuwegein met de routekaart Energie neutraal 2040 nieuwe duurzaamheidsambities, die van invloed kunnen zijn op onze kijk op bomen. Indien inwoners bijvoorbeeld zonnepanelen op hun dak willen laten leggen, wordt de effectiviteit daarvan beïnvloed door de aanwezigheid van hoge bomen. Wij willen van het college weten hoe zij hier nu tegen aankijkt en of het bomenplan in Nieuwegein vernieuwd moet worden om de klimaatneutrale ambities te halen. Ook willen wij weten hoe het college de inhaalslag gaat aanpakken van het achterstallige onderhoud in de openbare ruimte.’