D66 Nieuwegein vraagt gemeente om de “ja, mits” houding echt toe te passen

Bewoners aan de Landmansweide hebben de gemeente verzocht om een aantal bomen aan de achterzijde te kappen of te vervangen. Deze elzen zijn zo hoog gegroeid dat het de zon in de tuin en op de zonnepanelen belemmerd. De gemeente heeft aan de hand van het geldende toetsingskader geoordeeld dat de bomen niet gekapt mogen worden. Daarop heeft één van de bewoners contact gezocht met D66.

De beantwoording van de gemeente vindt D66 erg procedureel. “Er zijn meerdere oplossingen denkbaar voor deze vraag, bijvoorbeeld het uitdunnen van de top van de bomen,” aldus fractievoorzitter Erik van de Voort. “Door het verzoek af te wijzen aan de hand van een procedurele optelling van punten, vinden wij in dit geval te kort door de bocht.”

Met de schriftelijke vragen aan het college van B&W roept D66 de gemeente op om het gesprek aan te gaan met de indieners. “Ga samen met de indieners actief op zoek hoe de lichtsituatie ter plekke verbeterd kan worden,” vervolgt Van de Voort. “Dat hoeft niet persé door te kappen, zoek naar alternatieve oplossingen.”

Volgens D66 is dit een perfecte casus voor de gemeente om invulling te geven aan het ‘ja, mits’-beleid, waar D66 mede voor heeft gepleit in de gemeenteraad.

One thought on “D66 Nieuwegein vraagt gemeente om de “ja, mits” houding echt toe te passen

  1. John

    Stonden de bomen er nog niet toen men de zonnenpanelen plaatste..?
    Volgens mij stonden ze er al en had men bij plaatsing al kunnen vaststellen dat deze bomen de zon van de panelen weg zouden houden.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren