Vier nieuwe mediatoren op UniQ

Vier leerlingen van daltonschool UniQ aan de Deldenseschans in de wijk Fokkesteeg hebben een mooi diploma gehaald. Vanaf nu mogen zij als mediator aan de slag in hun school. UniQ is een Vreedzame school. Een belangrijk onderdeel daarvan is dat leerlingen (mediatoren) andere kinderen helpen bij het oplossen van conflicten.

Om mediator te kunnen worden, moeten de kinderen een uitgebreide training volgen, waarin ze allerlei vaardigheden leren die ze kunnen gebruiken bij het oplossen van conflicten. Het is bijvoorbeeld heel belangrijk dat zij geen partij kiezen, maar echt hun best doen om het probleem op te lossen en een win-win situatie te creëren.

In een driedaagse training leerden de vier nieuwe mediatoren onder andere dat een conflict alleen opgelost kan worden als beide partijen daar voor open staan. Zij ontdekten hoe belangrijk het is om actief naar elkaar te luisteren en ervaarden hoe lastig het kan zijn om de leiding te nemen als twee kinderen een conflict hebben. Na veel oefenen, hebben zij het examen goed afgerond en kunnen de andere leerlingen van UniQ voortaan ook bij hen terecht als er een conflict opgelost moet worden.

De trotse leerlingen met hun diploma

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren