Video: Man in pak steelt pinpas in Nieuwegein

Een man gekleed in een net pak steelt door middel van een babbeltruc de pinpas van een 57-jarige vrouw in Nieuwegein. Een man die op deze man lijkt, pint even later 750 euro van de rekening van het slachtoffer.

Op zaterdagmiddag 24 juni doet de vrouw samen met haar man boodschappen bij de Lidl aan de Kauwenhof in Nieuwegein. De vrouw rekent af en stopt daarna haar pinpas in haar portemonnee en die stopt ze in haar tas. Dan lopen ze naar hun auto. De vrouw legt haar tas op de passagiersstoel.

TRUC
Als ze hun boodschappen achter in de auto laden komt een man op hen af. Hij heeft een wegenkaart bij zich en vraagt of ze Italiaans spreken. Dat is niet het geval. Vervolgens begint de man druk te gebaren. Zo houdt hij het echtpaar een paar minuten bezig. Het is een afleidingstruc, want ondertussen wordt op de één of andere manier de pinpas van de vrouw gestolen.

Als hij weg is, houdt het echtpaar er een raar gevoel aan over en als de vrouw in haar portemonnee kijkt, ziet ze dat ze haar pinpas mist. Ze rijden snel naar huis, bellen de bank om de pas te blokkeren, maar dan is het al te laat. Er is dan al 750 euro gepind bij een automaat van de ING in de Albert Heijn in winkelcentrum Cityplaza.

SIGNALEMENT PINNER
– lichtgetinte huidskleur, mogelijk is hij afkomstig uit Oost-Europa
– 50 – 55 jaar
– ongeveer 1.75m
– stevig postuur
– donker, golvend haar, achterovergekamd
– donker, net pak

Volgens het echtpaar is de man die hen aansprak niet dezelfde man als op de beelden van de pinautomaat, maar hun signalementen komen wel erg overeen.

Herkent u de pinnende man of heeft u hem ergens gezien? Pak dan de telefoon en geef het door via de tiplijn: 0800 – 6070 of Meld Misdaad Anoniem: 0800 – 7000.

De dader

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren