Geinbeat gered!

De organisatie van Geinbeat meldde eerder dat door het afgelasten van de vorige editie het festival in financiële problemen is gekomen. Om volgend jaar ‘De Kleine Prijs van Nieuwegein’ en het Geinbeat festival weer te kunnen organiseren zijn er verschillende acties geweest. Zo is er bij het City Stadsplein Mini-festival op 23 september flink wat geld opgehaald en was er op vrijdag 10 november een benefiet festival, dat zeer succesvol is verlopen.

Succesvol benefiet festival
Alweer ruim een week geleden vond het Geinbeat Benefiet festival plaats, en dankzij de steun van velen was dit een enorm succes! “We hebben ruim 2000 euro opgehaald, genoeg om Geinbeat uit de rode cijfers te halen!” zegt Riny Kooijman, een van de organisatoren, enthousiast. “Heel veel partijen hebben hier geheel belangeloos aan meegewerkt, en dat was hartverwarmend!” vertelt Johan van Galen van de organisatie van Geinbeat. “Zonder hun medewerking was het niet mogelijk geweest om deze benefiet avond te organiseren; we zijn iedereen heel veel dank verschuldigd.”

Wildebeast, Seven to Eleven, en Counter Jib behoorden tot de bands die deze avond optraden. Ook een band als BAZZOOKAS, eerder dit jaar nog op het Sziget festival, werkte belangeloos mee. “We hadden een topavond en vonden het fijn om op deze manier een steentje bij te kunnen dragen”, aldus Marcel namens BAZZOOKAS. Ook Filthy Felons, winnaars van de Kleine Prijs van Nieuwegein in 2016, droegen een steentje bij, ondanks dat ze op deze avond niet konden spelen: ze doneerden hun gage van de volgende dag aan Geinbeat.

“Naast de bands, zijn we ook The Pit en De Partner ontzettend dankbaar voor het beschikbaar stellen van de locatie”, zegt Riny. “Brouwerij Zevenstar bedanken we voor de lekkere biertjes, CK Security voor de vertrouwde beveiliging, en natuurlijk alle vrijwilligers die hebben meegeholpen om de avond tot een succes te maken!” “Maar,” vult Johan aan, “het werd vooral ook een onvergetelijke avond door de aanwezigheid en het enthousiasme van alle bezoekers! We bedanken iedereen die op deze avond aanwezig was!”

Opbrengst
De gehele opbrengst uit kaartverkoop en drankomzet, meer dan 2000,- euro, komt ten goede aan Geinbeat. ”Voor nu betekent dit succes dat we al onze rekeningen kunnen betalen. Maar in 2018 willen natuurlijk weer een festival organiseren, en hiervoor is meer nodig.” zegt Riny. Grote kans dat Geinbeat dan weer op gras plaatsvindt, vertelde de organisatie eerder al. “Er komen meer acties aan, zoals een crowdfunding, zodat we volgend jaar weer een mooi en knus festival kunnen neerzetten. Hierover binnenkort meer!”

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk