Provincie akkoord met spoorbomen tramkruising Symfonielaan

Er komen definitief slagbomen bij de tramkruising aan de Symfonielaan in de wijk Zuilenstein. Daar heeft de provincie vandaag mee ingestemd in haar Statenvergadering. Waar de spoorbomen komen is de plek waar de 18-jarige Sam Oostveen door een noodlottig ongeval op 11 mei 2020 om het leven kwam. Plaatsing van spoorbomen waren de belangrijkste wens van de familie van Sam.

Naar aanleiding van het ongeval waren dierbaren van de jonge Nieuwegeiner een petitie gestart om te zorgen dat de slagbomen er zouden komen. Daarmee werden meer dan 1000 handtekeningen opgehaald. Dat, en het lobbyen bij de politiek, lijkt nu succes te hebben gehad. De afgelopen tijd heeft het CDA in Nieuwegein herhaaldelijk aandacht gevraagd voor de veiligheid van de tramoverwegen in Nieuwegein. Aanleiding daarvoor vormde de zoveelste ongevallen waarbij een tram was betrokken.

Naast dat er spoorbomen komen, wordt ook de kruising onder handen genomen. Aan beide kanten van de Symfonielaan komt een fietspad in beide rijrichtingen. De gemeente Nieuwegein zorgt voor het aanleggen van het fietspad, de provincie Utrecht voor de spoorbomen.

Herdenking Sam Oostveen
De herdenking aan Sam Oostveen werd druk bezocht‘Alles komt goed zoniet ook goed’, dat was de quote van Sam. Als alles meezit zal de overgang eind dit jaar veiliger zijn als alle werkzaamheden zijn uitgevoerd.

 

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren