Herdenking aan 18-jarige Sam druk bezocht

Zondagmiddag vond op de parkeerplaats nabij het Nieuwegeins Business Centrum de herdenking plaats van de omgekomen Sam. Sam kwam maandag 11 mei jl. onder de tram nadat hij met zijn scooter de overgang bij de nabijgelegen tramhalte aan de Symfonielaan wilde oversteken. Een tram komende uit Utrecht schepte Sam en kwam daarbij om het leven. Hij was opslag dood.

Vrienden, familie en kennissen wilden Sam met dit afscheid het gemis van hun vriend laten blijken. Dinsdag 19 mei zal officieel afscheid genomen worden van Sam door zijn familie. Vanwege de Coronacrisis mogen bij het afscheid maar een paar mensen aanwezig zijn bij de crematie. Onze videograaf was ter plekke en maakte van afstand bovenstaand videoverslag van de herdenking.

De familie waardeert de aandacht die wordt gegeven aan het verlies van hun enige kind. Bij de uitvaart op dinsdag zal er geen sprake zijn van een scootertocht zoals eerder aangekondigd. Daarvoor in de plaats hebben de organisatoren ervoor gekozen een erehaag te laten vormen. Sam was oud leerling van het Oosterlicht College en aanhanger van FC Utrecht. Voor het afscheid, bij de boom waar de afgelopen week bloemen zijn neergelegd, staken vrienden fakkels af waardoor de omgeving rood wit werd gekleurd, de kleuren van zijn favoriete club: FC Utrecht.

De gemeente Nieuwegein heeft inmiddels laten weten dat het samen met het trambedrijf de toedracht van het ongeval gaat onderzoeken. Daarna zal worden bekeken of er aanvullende maatregelen nodig zijn.

Onze fotograaf Jordi Jupijn maakte onderstaande foto’s

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk