Katern

Met de fietsvalpreventietraining blijf je veilig doortrappen

Ben je bang om te vallen en fiets je daarom veel minder dan je zou willen? Fiets je wel veel maar wil je weten hoe je stevig in het zadel blijft zitten? En wat je moet doen als je toch valt? Meld je dan aan voor de gratis Doortrappen fietsvalpreventietraining.

Fysiotherapeuten Eefke Wind en Marieke Stortelers praten je bij over het voorkomen van fietsongevallen, wat er verandert als je ouder wordt en wat je zelf kunt doen om fit te blijven fietsen. Ook doe je onder hun professionele begeleiding balans- en evenwichtsoefeningen

Deelname
Deze training is speciaal voor Nieuwegeinse 60-plussers en vindt plaats op donderdag 13 april aanstaande van 11.00 uur tot 13.00 uur nabij Zorgplein Zuid aan de Ratelaar38 in Nieuwegein. Opgeven kan bij Eefke Wind door een e-mailtje te sturen naar e.wind@fysiozorgpleinzuid.nl. Deelname is gratis.

Over Doortrappen
Nieuwegein telt relatief veel inwoners ouder dan vijfenzestig. De gemeente zet zich op diverse manieren in om senioren langer gezond, actief en zelfstandig te houden. ,,Senioren stimuleren om langer op een veilige manier te blijven doorfietsen, past bij onze doelstellingen. Fietsen is ook op oudere leeftijd een prettige, goedkope en laagdrempelige manier om zelfstandig en in beweging te blijven,’’ aldus wethouder Ellie Eggengoor eerder bij de aftrap van het programma Doortrappen.

Het landelijke programma Doortrappen – ontwikkeld door het Ministerie van I&W – heeft tot doel ouderen zo lang mogelijk veilig door te laten fietsen. Om dat te bereiken, worden in al meer dan vijftig gemeenten Doortrappen activiteiten georganiseerd. De provincie helpt hierin mee.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk