18-Jarige jongen onder tram bij halte Blokhoeve overleden

Het tramverkeer is maandagmiddag stilgelegd richting Nieuwegein. Bij de halte Blokhoeve aan de Symfonielaan was rond 16.00 uur een persoon onder de tram gekomen. Hulpverleners waren snel ter plekke. De Symfonielaan werd direct afgezet. Inzittenden van de tram zijn opgevangen door hulpverleners. Handhaving heeft het gebied ontruimd en hielden omstanders op afstand.

Zowel politie, ambulances en de brandweer waren opgeroepen. Ook de Liveliner was onderweg maar is later afbesteld. Voor de tram werd een scherm gezet.

Naar nu blijkt gaat het om een 18-jarige jongen op een scooter. Op deze plek is eerder iemand met zijn scooter onder de tram gekomen. U-OV laat weten dat op de gehele route van de tram van Utrecht naar Nieuwegein en IJsselstein geen tramverkeer mogelijk is. De stremming duurde tot begin van de avond. Er is gezorgd voor vervangend vervoer.

Omstanders laten weten dat de trambestuurder hard en lang heeft getoeterd. Of de bestuurder van de scooter door rood is gereden wordt onderzocht. De specialisten van de Verkeersongevallen Analyse (VOA) hebben onderzoek gedaan naar de exacte toedracht van het ongeval. Ook het Calamiteitenvoertuig Tram was ter plaatse.

Volgens omstanders is het slachtoffer ter plekke overleden, de politie heeft dit inmiddels bevestigd. Het zou gaan om een 18-jarige jongen. De politie onderzoekt hoe het ongeluk kon gebeuren en zoekt getuigen. Ook wijst de politie mensen die het ongeluk zagen gebeuren erop dat zij geestelijke bijstand kunnen krijgen bij Slachtofferhulp.

Overgang al lange tijd een discussie
De gemeente Nieuwegein is niet van plan om spoorbomen te plaatsen op de plek waar onder andere donderdag 4 juli j.l. 2013 een 16-jarige scooterrijder onder de tram kwam en zeer ernstig gewond raakte. Op die plek wordt de tram alleen aangekondigd met lichtsignalen en geluid. En dat gaat ook niet veranderen, zij toenmalig wethouder Hans Reusch.

Reusch: “We hebben destijds besloten op basis van veiligheidsonderzoek dat er maar op vier plekken in Nieuwegein spoorbomen moeten hebben. Dat zijn de plekken waar de tram hard rijdt”, aldus Reusch. “Op andere plekken is op basis van andere maatregelen de veiligheid gegarandeerd.”

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren