Scooterrijder zwaargewond na botsing met tram

Ter hoogte van de tramhalte De Blokhoeve is rond 16.00 uur een 16-jarige scooterrijder uit Nieuwegein zwaargewond geraakt. De jongen is ter hoogte van de McDonalds met zijn scooter onder een tram terechtgekomen. Het tramverkeer is stilgelegd. Volgens een ooggetuige is de scooterrijder een stuk meegesleept door de tram. De verkeersongevallenanalyse doet onderzoek naar de toedracht van het ongeval.

De jongen is door de brandweer onder de tram vandaan gehaald en is niet aanspreekbaar. De traumahelikopter is opgeroepen. De traumahelikopter heeft de plek verlaten rond 16.22 uur. De jongen is per ambulance overgebracht naar een ziekenhuis in Utrecht.

Enkele duizenden reizigers werden getroffen door het verkeersongeluk. Reizigers werden verder met bussen vervoerd. Er was ook een buspendel tussen Nieuwegein en IJsselstein.

Het ongeluk heeft plaats gevonden bij de onbewaakte tramwegovergang in de wijk Zuilenstein. De onbewaakte overgangen in Nieuwegein zijn een heet hangijzer. Onze fotograaf Frits Kleppe was ter plekke en maakte de foto’s. (Klik op het fotocameraatje voor de foto’s)

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren