Zaterdag Vreeswijkse Zomeravond Fair

De eerste Vreeswijkse Zomeravond Fair wordt op zaterdag 1 juni 2019 van 15.00 uur tot 21.00 uur gehouden en heeft als thema Groen & Water. Rondom de Oude Sluis en in de Koninginnenlaan en Dorpsstraat zal van alles en nog wat te beleven zijn, waarbij kramen met een keur aan leuke artikelen, theater en muziek niet ontbreken. Noteer nu alvast de datum in de agenda, want dit is een evenement dat je niet wilt missen. Net als altijd is het de bedoeling dat het een gezellig evenement wordt. Ondernemers van Vreeswijk en de Activiteitengroep zullen samenwerken en de opbrengst van de Zomeravond Fair wordt gebruikt om andere evenementen in Vreeswijk mogelijk te maken.

Wat is er waar te beleven In eerste instantie wordt gedacht aan een aantal activiteiten zoals een expositie van Rijkswaterstaat over de bouw van de derde kolk van de Beatrixsluis of mogelijk de Hollandse Waterlinie. Bij gezelligheid hoort muziek en de horeca ondernemers in Vreeswijk zullen op grotere terrassen dan normaal voor livemuziek zorgen. Ongetwijfeld nodigt dit de bezoekers uit om ook even op één van de terrassen te gaan zitten. Aan beide zijden van de Koninginnenlaan en in de Dorpsstraat tot aan huisnummer 27 worden kramen geplaatst waar artikelen en/of consumpties kunnen worden gekocht. Aan het thema Groen kan iedereen een steentje bijdragen. Waarom niet één of meerdere tegels vervangen door een mooie plant of struik.

Andere plannen hebben betrekking op straattheater, living statues (levende standbeelden) en een heuse race met badeenden in de Oude Sluis. Mogelijk wordt ook een fotowedstrijd georganiseerd. Om 21.00 uur is de afsluiting van de Zomeravond Fair met een concert van een koor.

Fotowedstrijd
Iedereen mag een foto rond het thema Vreeswijks groen, water, of sluizen insturen. Diverse prijzen zijn er, zoals een Waterlinie-arrangement happen en stappen voor twee personen. Maar wat dacht je ervan als jouw foto komt op de middenpagina van de Beugelaer. De foto’s moeten uiterlijk 25 mei opgestuurd zijn naar info@invreeswijk.nl. Natuurlijk wel even naam en leeftijd vermelden.

Presentaties
In samenwerking met Gemeente Nieuwegein, Provincie Utrecht en Rijkswaterstaat zijn er presentaties over de Nieuwe Hollandse Waterlinie, de Sluizen en ook over fiets- en wandelroutes in en rond Vreeswijk.

Tegel eruit en plant erin
De natuur komt aan bod via de actie ‘tegel er uit en plant erin’. Er is informatiemateriaal en tegen een kleine vergoeding kunnen bezoekers prachtige planten en aarde mee naar huis nemen. Ook komt er een imker met bijenvolken.

Kleurwedstrijd
Voor de kinderen zijn er leuke prijzen beschikbaar. De kleurplaten zijn te vinden op de website, maar liggen ook bij de dagwinkel en bij Knus bij Ann in het dorp. De kunstwerkjes moeten uiterlijk 29 mei worden ingeleverd. Op 1 juni is dan bekend welke kunstenaars in de prijzen vallen

Badeendenrace
De Badeendenrace belooft een geweldig spektakel te worden. Bij de Oude Sluis te worden 2000 badeendjes te water gelaten voor een race over ongeveer 300 meter. Voorafgaand aan de race worden loten verkocht. Alle badeendjes dragen een nummer dat duidelijk zichtbaar is. Dit nummer correspondeert met een lot. De badeendjes die het eerst de finish passeren hebben prijs. De loten kosten 3 euro per stuk en vier voor een tientje. Je kan jouw badeendje naar de finish schreeuwen en daarna op de door jouw gewonnen nieuwe fiets naar huis. De opbrengst van deze race gaat naar KiKa.

Bewoners Galecop verbijsterd over het nieuwe Vervoersplan van de provincie Utrecht

Als het aan de provincie Utrecht ligt dan gaat het openbaar vervoer in de regio flink op de schop. Dit blijkt uit het concept Vervoerplan 2020 die de provincie Utrecht onlangs presenteerde. In Nieuwegein zijn een aantal grote wijzigingen te verwachten. Deze zijn niet altijd positief voor de reizigers met het openbaar vervoer. Bewoners in de wijk Galecop zijn met name erg geschrokken over het vervallen van enkele haltes in de wijk.

Renée ter Haar: ‘De belangrijkste, zeer negatieve, wijziging voor mij is de wijziging van lijn 77. Het voorstel is om de haltes Guido Gezellehove en Gerbrandypark op de Galecopperlaan te laten vervallen. Daarvoor in de plaats zal lijn 77 op De Kempenaerpark stoppen.’

Het laten vervallen van deze haltes is erg nadelig voor de bewoners van Galecop ten westen van de Galecopperlaan. Voor deze bewoners betekent het dat zij 750 meter moet lopen voor de dichtstbijzijnde bushalte! ‘En ik woon nog niet eens achter in de wijk. Dit is veel te ver! Hiermee wordt dit stuk van Galecop afgesloten van openbaar vervoer. Even naar Citiplaza gaan, of naar het ziekenhuis, kan zo niet met het OV’ aldus ter Haar tegenover onze redactie.

Enkele bewoners zijn ook ongerust over het feit dat nu mensen naar haltes gaan rijden en hun auto elders in de wijk zullen gaan parkeren in de buurt van de halte. Dit wordt momenteel al veel gedaan bij de halte ‘Herman Heijermanshove’ op de Galecopperlaan. Hier is de parkeerdruk de laatste jaren al flink toegenomen.

De argumentatie in het concept Vervoersplan 2020 is, dat deze wijziging 1,5 tot 2 minuten versnelling oplevert voor de reizigers die ten zuiden van de Kempenaerpark wonen. ‘Ik vermoed dat deze reizigers het er best voor over hebben om iets langer te reizen als daarmee stadsgenoten ook gebruik kunnen maken van het OV’ zegt ter Haar.

De heer Bouws laat ons weten: ‘De ingreep in lijn 77 is zeker dramatisch voor Galecop maar ook andere delen van Nieuwegein hebben ermee te maken. Wat te zeggen van Vreeswijk dat zijn verbinding met Nieuwegein Centrum verliest? Daar ligt een toeristische trekpleister met beschermd dorpsgezicht en de Museumwerf dat niet meer met het stadshart is verbonden. Wie zoiets bedenkt heeft vast een hekel aan Nieuwegein. Afschieten die plannen!!’

Voordat de provincie een besluit neemt, en dat is in september dit jaar, kan iedereen de enquête invullen en zijn of haar mening geven over de voorgestelde wijzigingen. Meedoen aan de enquete kan tot 1 juli dit jaar. Ter Haar roept dan ook iedereen op om de enquête in te vullen en hun stem te laten horen.

De belangrijkste wijzigingen voor het OV in Nieuwegein:

  • – Lijn 71, 72 en 271 rijden niet meer naar Nieuwegein, maar tot P+R Westraven als U-link 34
  • – Lijn 283 en 287 krijgen extra haltes in Nieuwegein, waardoor nieuwe verbindingen naar      USP ontstaan
  • – Lijn 74 gaat zondags elk kwartier rijden, ook ’s avonds rijdt de kwartierdienst langer door. In de spits gaat de frequentie in de drukste richting omhoog naar een ‘7,5-minutendienst
  • – Lijn 66 wordt opgeheven
  • – Lijn 65 gaat dagelijks de hele dag een halfuurdienst rijden. Op weekdagen overdag blijft lijn 65 hoogfrequent rijden tussen Utrecht Centraal en Plettenburg. De bediening van Het Klooster wordt overgenomen door lijn 48 die via de A27 gaat rijden. U-flex vult het aanbod op Het Klooster aan
  • – Lijn 44 gaat via de A27 rijden, waardoor tevens een directe verbinding ontstaat tussen bedrijventerrein Het Klooster en busstation Vianen Lekbrug
  • – Lijn 77 wordt U-link 77, de route in Galecop wordt sneller en directer. De frequentie wordt in de spits verhoogd naar een ‘7,5-minutendienst. De frequentie in de daluren en op zaterdag wordt verhoogd van een kwartierdienst naar een ’10-minutendienst. In de avonduren wordt de frequentie verhoogd naar een kwartierdienst.

De nieuwe voorgestelde dienstregeling zoals gesteld in het concept Vervoerplan 2020 gaat in op zondag 15 december aanstaande en geldt voor de periode van één jaar.

Bijna 160 aanmeldingen voor de Fiets-Rommelroute Batau-Noord

De organisatie van de Fiets-Rommelroute Batau-Noord is blij met het enthousiasme vanuit de wijk voor de derde editie van dit evenement. Inmiddels is bijna de laatste dag van de inschrijftermijn verstreken en hebben zich al bijna 160 bewoners van de wijk gemeld om op 30 juni vanuit hun eigen tuin, schuur, garage of huis tweedehands of zelfgemaakte spullen te verkopen. De inschrijftermijn loopt nog tot en met 1 juni. Aanmelden kan nog via: rommelroutebatau-noord@outlook.com.

“We zijn erg blij met de samenwerking met De Digitale Stad Nieuwegein (www.pen.nl)”, vertelt Renée Blom. “Pen.nl zorgt er voor dat we deze keer ook een digitale kaart hebben met alle deelnemende adressen er op voor de bezoekers op 30 juni aanstaande. Op de site van pen.nl is nu al te volgen welke adressen meedoen en wie er nog bij gaan komen.”

Op onderstaand kaartje zullen alle adressen inzichtelijk kenbaar gemaakt worden. Tijdens de Fiets-Rommelroute kan dit kaartje gebruikt worden om door de wijk te navigeren naar alle adressen waar u leuke spulletjes kunt kopen. De kaart is dus in opbouw en zal aangevuld worden zodra er nieuwe aanmeldingen zijn.

Seizoensfinale AkoestiCafé op 12 juni in ‘t Veerhuis

Het derde seizoen van het maandelijkse AkoestiCafé wordt op 12 juni afgesloten in ’t Veerhuis. De avond wordt geopend door Van Hemel en Hel uit Gorinchem. Dit duo stond in het eerste seizoen al op de planken van het AkoestiCafé en maakten toen diepe indruk. Hun muziek beweegt zich ergens tussen folk, pop en kleinkunst met een snufje country. De boel wordt opgefleurd met allerlei fluiten en soms zelfs de doedelzak. Met hun eerste CD op zak én voor de gelegenheid bijgestaan door hun twee dochters komen ze een half uur laten horen dat Nederlandstalige muziek springlevend is.

Daarna is het tijd voor Joep van Leeuwen met zijn band, het tweede bewijs dat Nederlandstalige teksten allesbehalve flauwe muziek oplevert. Niet voor niets kreeg Joep les van grootmeesters Huub van der Lubbe (De Dijk) en Thomas Acda. Met zijn muziek vertelt Joep en zijn band verhalen en verhaaltjes, over grote en kleine dingen. Want het mag best ergens over gaan volgens hem, al schuwt hij flauwekul ook niet. Met speciale bijstand van meestergitarist Johan Franssen (Overlast, Van Piekeren, In ’t Veld) gaan Joep en zijn mede-muzikanten een mooi slotakkoord zetten aan het succesvolle seizoen AkoestiCafé. Joep van Leeuwen begint om 21.30 uur.

’t Veerhuis zit aan Nijemonde 4 in Nieuwegein Zuid. Van Hemel en Hel begint om 20.30 uur. De toegang is op basis van ‘betaal wat je wil’. Als je de muziek tof vond én je kunt het missen, dan vraagt de organisatie je een tientje (of meer) te doneren.

Joep van Leeuwen met zijn band

 

Ook Schansen-Zuid de komende jaren vernieuwd

De gemeente gaat nu ook de openbare ruimte van Schansen-Zuid aanpakken vanuit het programma Betere Buurten. In deze buurt zal de komende tijd samen met inwoners besproken worden wat er nodig is om te vernieuwen, zodat bewoners ook in de toekomst prettig in hun buurt kunnen wonen. De gemeenteraad heeft circa 2,5 miljoen euro beschikbaar gesteld voor de planvorming en realisatie.

Projectwethouder Betere Buurten Jan Kuiper: “Bij de keuze voor Schansen-Zuid is een zorgvuldige afweging gemaakt. In Schansen-Zuid kan goede aansluiting worden gevonden met het groot onderhoudsprogramma van de gemeente. De riolering in deze buurt moet voor een deel worden vervangen. De openbare ruimte in Schansen-Zuid voldoet op veel plekken niet meer aan de eisen en wensen van deze tijd, waardoor de leefbaarheid in de wijk onder druk staat. Omdat we al in Schansen-Noord bezig zijn met Betere Buurten, kunnen we het werk èn de goede contacten in de wijk doortrekken voor het hele gebied. Overigens blijft de gemeente in heel Nieuwegein werken aan onderhoud van wijken voor een mooie, leefbare stad.”

Wat gaan we doen?
Voor de zomervakantie wordt samen met de buurt de belangrijkste inhoudelijke opgaven en kansen in kaart gebracht. De gemeente organiseert op vier verschillende locaties een buurtterras. Bewoners kunnen elkaar hier ontmoeten en aangeven welke kansen en verbeterpunten zij voor hun buurt zien en wat zij zelf willen betekenen voor een Betere Buurt.

Alle buurtbewoners van Schansen-Zuid worden half juni uitgenodigd om naar het buurtterras te komen via een huis-aan-huis te verspreiden buurtbericht. Vanaf dat moment kunnen zijn ook online hun ideeën achterlaten. Tegelijkertijd gaat de gemeente aan het werk om de kwaliteit van de openbare ruimte in kaart te brengen, zoals de levensvatbaarheid van de bomen en bijvoorbeeld de parkeerdruk. Op basis van alle opbrengsten wordt een kansenkaart en een buurtvisie gemaakt. Kleine verbeteringen, die eenvoudig te realiseren zijn, voert de gemeente zo snel mogelijk uit. Grotere aanpassingen worden opgenomen in het ontwerp voor de buurt. Vanaf het najaar gaan we voor specifieke locaties in de buurt samen met bewoners aan de tekentafel zitten om te ontwerpen aan een betere buurt.

Betere Buurten
Het doel van het Betere Buurten programma is om de buitenruimte in Nieuwegeinse jaren ’70 en ’80 buurten duurzaam te vernieuwen, zodat bewoners ook in de toekomst prettig in hun buurt kunnen wonen. Betere Buurten is eerder al begonnen in Merwestein, de Rijtuigenbuurt, de Sluyterslaan en omgeving en Schansen-Noord. Schansen-Zuid is de vijfde buurt die wordt aangepakt.

Samen werken we aan een groenere buurt met een vernieuwde bestrating, meer ontmoetingsmogelijkheden en moderne speelplekken. Een buurt waar jong en oud zich thuis voelt en waar het toegankelijk, schoon en veilig is. Tot slot zorgen we ervoor dat de buurten zo worden ingericht, dat deze de gevolgen van klimaatverandering goed kunnen opvangen. Te denken valt aan het toevoegen van groen waardoor het koeler is in de zomer. De gemeente maakt de plannen het liefst samen met zoveel mogelijk inwoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties in de buurt. Zij weten immers als beste waar behoefte aan is en wat goed is voor de buurt.

‘Venster’ mei 2019

Vandaag de vijftiende aflevering van ‘Venster.’ Met deze rubriek kijken we terug wat er de afgelopen maand filmisch is gebeurd en vastgelegd door onze videografen. Zij trekken er geregeld op uit om u van het nieuws te voorzien, natuurlijk over Nieuwegein, en dat doen zij met veel plezier. Samen met een team van 27 betrokken Nieuwegeiners maken wij het nieuws voor onze lezers, alweer bijna een kwart eeuw lang!

In ‘Venster’ zal Bart van Rooijen op zijn eigen wijze met u het nieuws doorlopen van de afgelopen maand, een soort van maandelijks documentje. Hij knipt en plakt en spreekt en zwijgt zo af en toe, terwijl u kijkt en luistert. In zijn eigen omgebouwde studio, achter een groen laken en voor de camera, of is het nu voor een groen laken en achter de camera, maakt Bart úw ‘Venster’ over Nieuwegein.

Graag betrekken wij onze lezers bij deze rubriek, daarom zijn suggesties van harte welkom. Deze mogen naar redactie@pen.nl. Veel plezier met alweer de vijftiende aflevering van ‘Venster’. Kijk hier alle ‘Vensters’ terug

Rotaryclub organiseert voor de 13e keer een Sport- en Speldag voor jongeren met een verstandelijke beperking

Op zaterdag 30 juni organiseert Rotaryclub Nieuwegein alweer voor de dertiende keer een Sport- en Speldag voor jongeren met een verstandelijke beperking uit Nieuwegein en omgeving. Doordat veel van deze jongeren buiten Nieuwegein op school zitten, hebben zij minder contact met andere kinderen in de buurt. De Sport- en Speldag is dé gelegenheid om andere kinderen en hun familie te ontmoeten, vrienden te maken en te genieten.

Ook dit jaar zal een van de wethouders, of misschien wel weer de burgemeester zelf, de spelen openen, waarna de ongeveer honderd kinderen lekker gaan bewegen en in groepsverband tegen elkaar strijden, om na vele sportieve activiteiten uit te maken wie er dit jaar kampioen is. Ook de minder sportievelingen kunnen zich deze middag uitleven met schilderen, tekenen en knutselen.

Na deze sportieve ontmoeting en de uitreiking van prijzen en medailles volgt er nog een gezellig samenzijn en een heerlijke barbecue. De spelen vinden plaats op Fort Vreeswijk; aanvang 13.00 uur.

Voor deelnemers en hun familie zijn er geen kosten verbonden aan deze dag; dit is mogelijk door vele sponsors en de hulp van de gemeente Nieuwegein. Informatie over en aanmelden voor deze dag: sportenspeldagrotarynieuwegein@gmail.com.

Rotaryclub Nieuwegein wil met haar activiteiten een bijdrage leveren aan een betrokken samenleving, contacten tot stand brengen en steun geven aan elkaar. Deze Sport- en Speldag past daar prima bij.

GroenLinks: ‘Ogen niet sluiten voor noodzakelijke klimaat maatregelen’

De gemeenteraad van Nieuwegein is door de gemeenteraad van Utrecht uitgenodigd om een reactie te geven op de plannen om de polder Rijnenburg en Reijerscop te gaan benutten als energielandschap. GroenLinks kon zich goed vinden in de voorgelegde reactiebrief aan de gemeenteraad van Utrecht. De brief is een evenwichtige weergave van de verschillende standpunten van de verschillende fracties (en inwoners) van Nieuwegein. We betreuren het dat de brief dusdanig is geamendeerd dat het lijkt of alle inwoners van Nieuwegein tegen de voorstellen van de gemeente Utrecht zijn om een energielandschap in te richten met een hoog rendement aan duurzame energie. Daarmee wordt geen recht gedaan aan de mening van een groot deel van onze inwoners.

Het, met een krappe meerderheid, aangenomen amendement verwerpt iedere vorm van windenergie. GroenLinks vraagt zich af hoe sommige partijen zich kunnen uitspreken voor duurzame energiebronnen en tegelijkertijd de mogelijkheden die geboden worden om duurzaam energie op te wekken afwijzen.

In de raadsvergadering van afgelopen woensdag heeft GroenLinks samen met de PvdA opgeroepen om de ogen niet te sluiten voor de energieaanpassingen die nodig zijn. “Het klimaat verandert, dat is een keihard gegeven. We moeten ons gedrag en onze aanpak daarop aanpassen, willen wij de aarde leefbaar houden voor de generaties na ons”, aldus Groenlinks raadslid Alma Feenstra.

Bij de behandeling van de Nieuwegeinse reactie op het Utrechtse conceptvoorstel voor het inrichten van een energielandschap in Rijnenburg en Reijerscop, riep GroenLinks opnieuw op om in te stemmen met de invulling van dit pauzelandschap door er een energielandschap van te maken, maar wel onder strikte voorwaarden. “Het belangrijkste is dat er rekening gehouden wordt met de omwonenden en de bezwaarmakers. Wij roepen de gemeente Utrecht op om met hen in contact te blijven.” GroenLinks pleit dan ook voor een onderzoek naar het laagfrequent geluid bij windmolens, en pleit voor het demontabel bouwen van zonnepanelen en winturbines en roept de gemeente Utrecht op om te kijken naar de hoogte en de plaats van de windmolens. GroenLinks is tegen het plaatsen van zonnepanelen op de Nedereindse plas vanwege de negatieve effecten op de flora en fauna. De meerderheid van de gemeenteraad nam dat advies over.

Het klimaat verandert en GroenLinks erkent dat er ingrijpende maatregelen nodig zijn in onze manier van leven om de gevolgen van klimaatverandering te verminderen. “Elke verandering is moeilijk. In 2050 moet Nederland aardgasvrij zijn, maar onze energiebehoefte blijft en stijgt zelfs. We willen graag met alternatieven vormen van energieopwekking aan de gang. Net als ooit de komst van een rails door het landschap, wegen en bruggen en GSM-palen, zal ook nu ons landschap veranderen. Dat willen we met elkaar doen. In goed overleg en zeker doordrongen van de noodzaak. Dat kan, ook al zal het voortdurende gesprek vragen , maar we zijn het aan de generaties na ons verplicht om hier goed uit te komen”, aldus Feenstra.

Omdat de urgentie voor inzet op alternatieve vormen van energieopwekking, en daarmee gebruik van fossiele energiebronnen terug te dringen, niet in het raadsvoorstel was opgenomen heeft GroenLinks samen met de PvdA, D66 en de SP een motie ingediend die deze noodzaak wel erkent. Deze motie kreeg helaas geen steun van de overige partijen en is verworpen.

Alma Feenstra

‘IVN Excursie naar het Klooster in Nieuwegein’

Het IVN, Instituut voor natuureducatie & duurzaamheid (afdeling Nieuwegein-IJsselstein e.o.), organiseert op zondag 16 juni 2019 een fiets- en wandelexcursie in het nieuwe landschapspark in Het Klooster in Nieuwegein.

Het landschapspark is aangelegd door de gemeente Nieuwegein samen met Rijkswaterstaat en is de grootste ecologische zone aan de oostkant van de stad. Het is een uniek natuurgebied met een bijzondere fauna. Denk dan aan heikikkers, vleermuizen en bijzondere vogels, zoals de steenuil. Het landschapspark is aangelegd als natuurcompensatie voor de aanleg van de 3e sluiskolk bij de Beatrixsluizen en de bedrijven op het bedrijventerrein.

Voor deelname aan deze IVN-excursie is het verzamelpunt zoals gebruikelijk op de parkeerplaats bij Jack’s Grillhouse aan de Parkhout 2 in Nieuwegein. Hier vertrekt u per fiets om 13.30 uur. U kunt ook rechtstreeks op de fiets naar het beginpunt van de excursie gaan. De excursie start om 14.00 uur bij het Lekkanaal op de hoek Sluispad / Schalkwijksewetering. U gaat ook wandelen in het natuurgebied, dus is het handig om stevige wandelschoenen te dragen. Deelname aan de excursie is gratis.

Nieuwegeinse VVD stelt vragen over communicatie rondom meldingen openbare ruimte

De Nieuwegeinse VVD heeft onlangs vragen gesteld over de communicatie rondom meldingen over de openbare ruimte. ‘De VVD vindt het belangrijk dat mensen die meldingen doen goed geïnformeerd worden over wat er met de melding gebeurt en goed op de hoogte gehouden worden’ aldus Henk Jan Schat van de plaatselijke VVD. ‘Bewoners die meldingen doen van de openbare ruimte dragen immers bij aan een schone, hele en veilige openbare ruimte. Het college deelt de zorgen van de VVD en geeft aan bezig te zijn met een evaluatie en klantonderzoek en op basis daarvan binnenkort met een verbeterplan te komen.’

De door de Nieuwegeinse VVD gestelde vragen richtten zich onder andere op de onpersoonlijke manier waarop mensen die een melding doen nu vaak aangesproken worden. Zij krijgen slechts een geautomatiseerde e-mail waarop zij niet kunnen antwoorden, ontvangen een onvolledige uitleg over wat er met de melding gedaan wordt en krijgen niet altijd bericht wanneer het gemelde is verholpen en op welke wijze.

Schat: ‘Het college geeft aan het signaal te herkennen dat de berichten die verstuurd worden vanuit het systeem meldingen openbare ruimte (MOR) wel wat persoonlijker mogen zijn. Om dit te verbeteren zijn zij bezig met een evaluatie van de digitale dienstverlening en wordt er ook middels een klantonderzoek gekeken naar de gebruiksvriendelijkheid van het MOR systeem. Na bestudering van de resultaten zal er een verbeterplan worden opgesteld.’

Ook de optie te reageren op de e-mails van de gemeente wordt meegenomen in de evaluatie. De reden dat dit nu niet altijd kan is dat er nu voor gekozen is voor geautomatiseerde berichten, die worden verstuurd vanuit een centraal en anoniem mailadres, om zo snel mogelijk een bevestiging te geven dat een melding goed aangekomen is.

Het college streeft ernaar een balans te vinden tussen maatwerk in de beantwoording en snelheid in afhandeling. Zij zijn het gelukkig eens met de Nieuwegeinse VVD dat het zeer waardevol is dat bewoners meldingen doen over de openbare ruimte. Zij zijn de oren en ogen van Nieuwegein en samen zorgen we voor een schone, hele en veilige openbare ruimte.