Seizoensfinale AkoestiCafé op 12 juni in ‘t Veerhuis

Het derde seizoen van het maandelijkse AkoestiCafé wordt op 12 juni afgesloten in ’t Veerhuis. De avond wordt geopend door Van Hemel en Hel uit Gorinchem. Dit duo stond in het eerste seizoen al op de planken van het AkoestiCafé en maakten toen diepe indruk. Hun muziek beweegt zich ergens tussen folk, pop en kleinkunst met een snufje country. De boel wordt opgefleurd met allerlei fluiten en soms zelfs de doedelzak. Met hun eerste CD op zak én voor de gelegenheid bijgestaan door hun twee dochters komen ze een half uur laten horen dat Nederlandstalige muziek springlevend is.

Daarna is het tijd voor Joep van Leeuwen met zijn band, het tweede bewijs dat Nederlandstalige teksten allesbehalve flauwe muziek oplevert. Niet voor niets kreeg Joep les van grootmeesters Huub van der Lubbe (De Dijk) en Thomas Acda. Met zijn muziek vertelt Joep en zijn band verhalen en verhaaltjes, over grote en kleine dingen. Want het mag best ergens over gaan volgens hem, al schuwt hij flauwekul ook niet. Met speciale bijstand van meestergitarist Johan Franssen (Overlast, Van Piekeren, In ’t Veld) gaan Joep en zijn mede-muzikanten een mooi slotakkoord zetten aan het succesvolle seizoen AkoestiCafé. Joep van Leeuwen begint om 21.30 uur.

’t Veerhuis zit aan Nijemonde 4 in Nieuwegein Zuid. Van Hemel en Hel begint om 20.30 uur. De toegang is op basis van ‘betaal wat je wil’. Als je de muziek tof vond én je kunt het missen, dan vraagt de organisatie je een tientje (of meer) te doneren.

Joep van Leeuwen met zijn band

 

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren