Zaterdag Vreeswijkse Zomeravond Fair

De eerste Vreeswijkse Zomeravond Fair wordt op zaterdag 1 juni 2019 van 15.00 uur tot 21.00 uur gehouden en heeft als thema Groen & Water. Rondom de Oude Sluis en in de Koninginnenlaan en Dorpsstraat zal van alles en nog wat te beleven zijn, waarbij kramen met een keur aan leuke artikelen, theater en muziek niet ontbreken. Noteer nu alvast de datum in de agenda, want dit is een evenement dat je niet wilt missen. Net als altijd is het de bedoeling dat het een gezellig evenement wordt. Ondernemers van Vreeswijk en de Activiteitengroep zullen samenwerken en de opbrengst van de Zomeravond Fair wordt gebruikt om andere evenementen in Vreeswijk mogelijk te maken.

Wat is er waar te beleven In eerste instantie wordt gedacht aan een aantal activiteiten zoals een expositie van Rijkswaterstaat over de bouw van de derde kolk van de Beatrixsluis of mogelijk de Hollandse Waterlinie. Bij gezelligheid hoort muziek en de horeca ondernemers in Vreeswijk zullen op grotere terrassen dan normaal voor livemuziek zorgen. Ongetwijfeld nodigt dit de bezoekers uit om ook even op één van de terrassen te gaan zitten. Aan beide zijden van de Koninginnenlaan en in de Dorpsstraat tot aan huisnummer 27 worden kramen geplaatst waar artikelen en/of consumpties kunnen worden gekocht. Aan het thema Groen kan iedereen een steentje bijdragen. Waarom niet één of meerdere tegels vervangen door een mooie plant of struik.

Andere plannen hebben betrekking op straattheater, living statues (levende standbeelden) en een heuse race met badeenden in de Oude Sluis. Mogelijk wordt ook een fotowedstrijd georganiseerd. Om 21.00 uur is de afsluiting van de Zomeravond Fair met een concert van een koor.

Fotowedstrijd
Iedereen mag een foto rond het thema Vreeswijks groen, water, of sluizen insturen. Diverse prijzen zijn er, zoals een Waterlinie-arrangement happen en stappen voor twee personen. Maar wat dacht je ervan als jouw foto komt op de middenpagina van de Beugelaer. De foto’s moeten uiterlijk 25 mei opgestuurd zijn naar info@invreeswijk.nl. Natuurlijk wel even naam en leeftijd vermelden.

Presentaties
In samenwerking met Gemeente Nieuwegein, Provincie Utrecht en Rijkswaterstaat zijn er presentaties over de Nieuwe Hollandse Waterlinie, de Sluizen en ook over fiets- en wandelroutes in en rond Vreeswijk.

Tegel eruit en plant erin
De natuur komt aan bod via de actie ‘tegel er uit en plant erin’. Er is informatiemateriaal en tegen een kleine vergoeding kunnen bezoekers prachtige planten en aarde mee naar huis nemen. Ook komt er een imker met bijenvolken.

Kleurwedstrijd
Voor de kinderen zijn er leuke prijzen beschikbaar. De kleurplaten zijn te vinden op de website, maar liggen ook bij de dagwinkel en bij Knus bij Ann in het dorp. De kunstwerkjes moeten uiterlijk 29 mei worden ingeleverd. Op 1 juni is dan bekend welke kunstenaars in de prijzen vallen

Badeendenrace
De Badeendenrace belooft een geweldig spektakel te worden. Bij de Oude Sluis te worden 2000 badeendjes te water gelaten voor een race over ongeveer 300 meter. Voorafgaand aan de race worden loten verkocht. Alle badeendjes dragen een nummer dat duidelijk zichtbaar is. Dit nummer correspondeert met een lot. De badeendjes die het eerst de finish passeren hebben prijs. De loten kosten 3 euro per stuk en vier voor een tientje. Je kan jouw badeendje naar de finish schreeuwen en daarna op de door jouw gewonnen nieuwe fiets naar huis. De opbrengst van deze race gaat naar KiKa.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren