‘IVN Excursie naar het Klooster in Nieuwegein’

Het IVN, Instituut voor natuureducatie & duurzaamheid (afdeling Nieuwegein-IJsselstein e.o.), organiseert op zondag 16 juni 2019 een fiets- en wandelexcursie in het nieuwe landschapspark in Het Klooster in Nieuwegein.

Het landschapspark is aangelegd door de gemeente Nieuwegein samen met Rijkswaterstaat en is de grootste ecologische zone aan de oostkant van de stad. Het is een uniek natuurgebied met een bijzondere fauna. Denk dan aan heikikkers, vleermuizen en bijzondere vogels, zoals de steenuil. Het landschapspark is aangelegd als natuurcompensatie voor de aanleg van de 3e sluiskolk bij de Beatrixsluizen en de bedrijven op het bedrijventerrein.

Voor deelname aan deze IVN-excursie is het verzamelpunt zoals gebruikelijk op de parkeerplaats bij Jack’s Grillhouse aan de Parkhout 2 in Nieuwegein. Hier vertrekt u per fiets om 13.30 uur. U kunt ook rechtstreeks op de fiets naar het beginpunt van de excursie gaan. De excursie start om 14.00 uur bij het Lekkanaal op de hoek Sluispad / Schalkwijksewetering. U gaat ook wandelen in het natuurgebied, dus is het handig om stevige wandelschoenen te dragen. Deelname aan de excursie is gratis.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren