Tramwegovergang bij halte Zuilenstein krijgt spoorbomen

De kogel is door de kerk. De tramwegovergang nabij halte Zuilenstein aan de Symfonielaan krijgt spoorbomen. Dit is de plek waar de 18-jarige Sam Oostveen door een noodlottig ongeval op 11 mei 2020 om het leven kwam. Dat is vandaag besproken met de nabestaanden van Sam.

Naar aanleiding van het ongeval waren dierbaren van de jonge Nieuwegeiner een petitie gestart om te zorgen dat de slagbomen er zouden komen. Daarmee werden meer dan 1000 handtekeningen opgehaald. Dat, en het lobbyen bij de politiek, lijkt nu succes te hebben gehad. Meer duidelijkheid zal de provincie Utrecht binnen nu en drie weken geven. Maar vast staat dat de overgang veiliger zal worden met  spoorbomen. De gemeente Nieuwegein zorgt dat op deze plek een fietspad in twee richtingen wordt aangelegd.

Marlies Verhoef, perswoordvoerder voor gedeputeerde Arne Schaddelee van de provincie Utrecht die o.a Mobiliteit in zijn portefeuille heeft: ‘Vandaag hebben we inderdaad met de dierbaren van Sam gesproken. Toegezegd is dat de tramwegovergang spoorbomen gaat krijgen. Hoe en wanneer zal de komende weken duidelijk worden gemaakt. Tot die tijd zullen we een goede signalering plaatsen.’

 

De afgelopen tijd heeft het CDA in Nieuwegein herhaaldelijk aandacht gevraagd voor de veiligheid van de tramoverwegen in Nieuwegein. Aanleiding daarvoor vormde de zoveelste ongevallen waarbij een tram was betrokken.

CDA-fractievoorzitter Gerben Horst: ‘Ik ben blij dat de provincie luistert naar de wens van de nabestaanden door eindelijk dubbele slagbomen op de tramoverweg nabij halte Zuilenstein te plaatsen. Het CDA pleit al jaren voor het plaatsen van slagbomen op de tramoverwegen in Nieuwegein. Het is wrang dat de provincie nu pas hiertoe besluit. Ik roep de provincie op om gelijk de andere Nieuwegeinse tramoverwegen ook met slagbomen te beveiligen.’

De herdenking aan Sam Oostveen werd druk bezocht. ‘Alles komt goed zoniet ook goed’, dat was de quote van Sam. Als alles meezit zal de overgang eind dit jaar veiliger zijn als alle werkzaamheden zijn uitgevoerd.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk