Nieuwegein Toen & Nu

‘De korenmolen “De Batavier” in 1927, thans bekend op het adres Herenstraat 71A. In de open deur molenaarsleerling Wout Puyk. Op de bok K. Beerendse en H Daalhuizen. Op de meelzakken J. van der Berg. De molen is gebouwd in 1888 nadat de 17de eeuwse wip-wind-korenmolen was afgebrand. De nieuwe molen werd aangedreven door een stoommachine en in 1913 kwam er een dieselmotor in. In de molen is door het bedrijf van de gebroeders Van Mourik tot 1971 koren gemalen. Het is vervolgens onderkomen geworden voor een keramisch atelier en thans is het kantoorgebouw van een architectenbureau.’ Aldus de Historische Kring Nieuwegein bij de foto van Toen voor deze week.

Martin Reijmerink ging eens op dezelfde plek kijken en maakte eenzelfde foto voor de rubriek ‘Toen en Nu.’ Wekelijks bezoeken wij een locatie en speuren we naar dat ene plekje op een oude foto of ansichtkaart om te zoeken wat er veranderd is. Heeft u een oude foto met een verhaal mail hem gerust aan ons. Wij kijken dan hoe het nu is.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren