Beatrixsluis op Monumentendag druk bezocht

Ook afgelopen zaterdag was de Prinses Beatrixsluis weer druk bezocht. Tijdens deze ‘herkansing’ maakten circa 250 bezoekers alsnog gebruik van de gelegenheid om aan een rondleiding deel te nemen. Een week eerder, tijdens de Open Dag vanwege het 75 jarig bestaan, deed Rijkswaterstaat de deur al een uur later dicht, om zoveel mogelijk mensen te kunnen verwerken. Toen werden 500 bezoekers rondgeleid en liepen wachttijden al snel op tot anderhalf uur.

Ook nu meldden veel bezoekers zich al in de vroege ochtend en trotseerden het slechte weer om alsnog te kunnen zien hoe de sluismeesters en brugwachters hun werk doen en om een heftoren te kunnen beklimmen. Ook de tentoonstelling over het verleden, het heden en de toekomst van de 75 jarige sluis kon iedereen bezichtigen.

De tentoonstelling is nog van 17 t/m 27 september te bezichtigen in de centrale hal van Stadshuis Nieuwegein. Tot 1 oktober a.s. nodigt Rijkswaterstaat iedereen nog uit om mee te doen aan de fotowedstrijd over de sluis. Men kan zijn mooiste of meest bijzondere foto’s insturen via de website www.75jaarbeatrixsluis.nl. Hier vindt u ook de verdere informatie en een foto-impressie van de Open Dag. De drie beste inzendingen worden met prijzen beloond.

Ook de vlakbij gelegen Plofsluis kon op Monumentendag worden bezocht. Deze sluis is onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Leden van het Vreeswijks Museum gaven aan ongeveer 200 bezoekers een cultuurhistorische toelichting op deze sluis, die ook wel de vreemdste sluis van Nederland genoemd wordt.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren