Kleurrijk bedrijventerrein Het Klooster

Op zaterdag 7 en zondag 8 oktober vindt het eerste Nationale Bloembollenweekend plaats. Deze Nationale Bloembollenweekend is een initiatief van Stichting Steenbreek. Ook inwoners uit Nieuwegein kunnen meedoen.

Met voorjaarsbloeiers als blauwe druif, sneeuwklokje en krokus in uw tuin of op uw balkon helpt u insecten bij het vinden van voldoende voedsel in het vroege voorjaar. Het is belangrijk om biologische bollen te poten, andere bollen kunnen chemische middelen bevatten die schadelijk zijn voor insecten. Kijk voor meer informatie op de website van de oragnisatie.

De gemeente Nieuwegein voorziet op bedrijventerrein Het Klooster opnieuw een flink stuk grond van voorjaarsbollen. Dat wordt weer genieten komend voorjaar. In de herfst van 2022 heeft gemeente Nieuwegein op een schuine strook grond van ongeveer 600 m2 voor het eerst voorjaarsbollen geplant. Vanaf half maart tot half juli bloeiden er duizenden krokussen, narcissen, kleine botanische tulpen, sieruien, kruiden en andere bollen en bloemen.

Groenwandeling

Theo Kleijer, derde van links op bovenstaande foto

Boost voor biodiversiteit
Nu plant de gemeente opnieuw voorjaarsbollen. Door slim te planten en te zaaien vinden insecten voortdurend voldoende voedsel en biedt het veld elke keer weer een verrassend andere aanblik.

Theo Kleijer, directievoerder bij de gemeente Nieuwegein en die geregeld groenwandelingen door de wijken in Nieuwegein organiseerd: “Zo’n kleurrijk bedrijventerrein ziet er natuurlijk fantastisch uit en is een mooi welkom als je hierlangs Nieuwegein binnenrijdt. Iemand noemde het een grote, bloeiende zee. Het bloemenveld vol inheemse soorten is prachtig, maar het is nog belangrijker dat het veld volop voedsel biedt aan insecten als hommels, bijen en vlinders. Meer soorten planten en dieren zorgen voor een robuustere natuur, die tegen een stootje kan. Dat maakt onze leefomgeving gezonder, ook voor de mens.”

Slim en verrassend
Theo: “De bloeiboog kunnen we door aanplant van deze bollen vergroten. Na de bollen nemen de kruiden verder het bloeiseizoen over. Er zijn veel soorten insecten waargenomen.”

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk